Horná Streda s vyhovujúcou vodou, cez víkend bolo plno

V predchádzajúcom vydaní Piešťanského týždňa sme vás informovali o testovaní kvality vody v prírodných a umelých vodných plochách. Úrad verejného zdravotníctva SR už informoval aj o výsledkoch testovania štrkoviska Dlhé kusy v Hornej Strede.

Vody obľúbeného štrkoviska Dlhé kusy si počas víkendu užili domáci i turisti. Foto: am

Hygienici v letných mesiacoch pravidelne informujú o kvalite kúpalísk a vôd využívaných na kúpanie. V testoch tento rok z okolitých rekreačných plôch nevyhovela vodná nádrž Brezová pod Bradlom a Duchonka zatiaľ na výsledky testov čaká. V testoch hygienikov však vyhovelo obľúbené štrkovisko Dlhé kusy, teda vodná plocha v Hornej Strede. Aj počas ostatného horúceho víkendu tamojšie brehy doslova praskali vo švíkoch. Okrem Hornej Stredy vyhovela voda vo vodnej nádrži Stará Myjava či jazero Zelená voda v Novom Meste nad Váhom.

V tohtoročnej sezóne v okresoch Trnava, Piešťany a Hlohovec nie sú v prevádzke žiadne prírodné lokality, resp. doteraz kontrolované kúpacie oblasti nemajú prevádzkovateľa a neboli vyhlásené za kúpacie oblasti. Z doteraz kontrolovaných a schválených kúpalísk boli všetky po hygienickej stránke vyhovujúce.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trnava okrem sledovania kvality vody na kúpanie počas sezóny kontroluje aj hygienický režim prevádzky kúpalísk, teda stav bazénov, čistotu areálov, dodržiavanie prevádzkového poriadku a ďalšie skutočnosti, ktoré môžu ovplyvniť zdravie rekreantov a kvalitu rekreácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana