Diaľkoví plavci ŠPK Kúpele na Zlatých pieskoch najlepší

  • Plávanie
  • 18. júla 2023, 22:00

Sezóna diaľkoplaveckých pretekov na Slovensku sa začala v sobotu 1. júla. Na Ružinovskom plaveckom maratóne na bratislavských Zlatých pieskoch sa stretlo 115 plavcov z 27 klubov, ktorí sa neboja zmerať si svoje sily na dlhších tratiach v podmienkach jazernej vody. ŠPK Kúpele Piešťany mal zastúpenie s 23 pretekármi, ktorí si počínali viac ako úspešne. V medailovom hodnotení skončil klub na prvom mieste so ziskom 18 cenných kovov.

Marko Šprlák-Zmora (uprostred) na 3 km trati doplával prvý medzi najmladšími juniormi, bronzovú medailu si vybojoval Alexander Zurek (vpravo). foto: SPF

O majstrovské tituly sa bojovalo na tratiach 3 a 7,5 kilometra, o body do Slovenského pohára v diaľkovom plávaní súťažili žiaci na päť a jeden kilometer.

V majstrovskom ťažení pokračovala Karolina Valko, keď v kategórii 13-ročných dievčat dohmatla prvá. Na druhej pozícii skončila Lucia Slámová a organizátor ju odmenil striebornou medailou. Marko Šprlák-Zmora po zdolaní 3 km trate doplával na prvom mieste medzi najmladšími juniormi, bronzovú medailu si vybojoval Alexander Zurek. Sebastián Hornák vystúpil na strieborný stupienok za 3 km medzi 13-ročnými chlapcami. Na najdlhšej trati 7,5 km štartovala po prvý raz v živote Natália Ertlová a po úspešnom zvládnutí všetkých nástrah vystúpila na bronzový stupienok medzi mladšími juniorkami.

Karolina Valko (uprostred) vyhrala kategóriu 13-ročných dievčat, druhá skončila Lucia Slámová (vľavo). foto: SPF

V rámci prípravy na septembrové majstrovstvá Európy juniorov si päťkilometrovú trať vyskúšal Rastislav Čačík a vyhral kategóriu najmladších juniorov v peknom čase. Michaela Mosná bola na 5 km najrýchlejšia v kategórii najmladších junioriek. Medzi mladšími juniormi si prvé miesto na 5 km vybojoval Oliver Švec a na strieborný stupienok sa postavil Mário Stanček.

Dievčatá na 1 km trati si tiež urobili radosť. Simona Radosavljevič vyhrala medzi 12-ročnými a Nelly Gáliková medzi o rok mladšími dievčatami. Striebrom boli odmenené 12-ročná Lea Filipová, 11-ročná Nina Pecháčová a 10-ročná Alexandra Tapušíková. Bronzovými medailami boli dekorované 11-ročná Nina Frištáková a 10-ročná Karolína Lajchová. V kategórii Masters zabojoval a na druhej pozícii na 3 km trati dohmatol Pavel Škodný. Po tréningu na jazere v Hornej Strede sa onedlho naši plavci zúčastnia ďalšieho kola v prírodnej vode.

Radoslav Suchánek

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia