Zatápala Slovenkám, teraz bude Švajčiarka Evita Herminjard hrať za Čajky

Skladba mien na súpiske Piešťanských Čajok sa blíži do svojho finišu, ďalšou letnou posilou do tímu trénera Petra Jankoviča je 25-ročná rozohrávačka a reprezentantka Švajčiarska Evita Herminjardová.

25-ročná rozohrávačka patrí k oporám Švajčiarskej reprezentácie. (Autor: FIBA)

Najnovšia piešťanská akvizícia už má za sebou v profesionálnej kariére mnoho skúseností. Aj napriek tomu, že je reprezentantkou Švajčiarska, tak pôsobenie medzi Čajkami bude pre ňu prvou zastávkou mimo Francúzska. Herminjardová začínala v elitnom Lyone, neskôr bola súčasťou Aulnoye-Aymeries a v sezóne 2022/2023 obliekala dres Champagne Basket Femenin. V 24 stretnutiach mala priemer takmer 7 bodov, 3 doskokov a 5 asistencií. V súťaži bola s viac ako 40-percentnou úspešnosťou líderkou v streľbe za tri body, medzi najlepšími bola aj v asistenciách.

„Som nesmierne šťastná, že budem v novom ročníku súčasťou Piešťanských Čajok a už sa neviem dočkať začiatku sezóny. Čajky som si vybrala z dôvodu, že som vždy chcela vo svojej športovej kariére vyskúšať zahraničie a Piešťany sú v tomto smere pre mňa skvelou príležitosťou. Eurocup bude pre mňa ďalšou výzvou na ten najvyššej úrovni. Verím, že sa nám v tejto súťaži podarí dostať čo najďalej a v domácej lige vyhráme titul,“ vyjadrila sa Herminjardová k svojmu príchodu do Piešťan.

25-ročná basketbalistka reprezentuje Švajčiarsko aj v 3×3 basketbale, fanúšikovia si ju okrem toho môžu pamätať aj zo stretnutí kvalifikácie majstrovstiev Európy 2023, keď robila problémy slovenskej obrane. V prvom zápase Slovenkám nastrieľala 29 bodov, v odvetnom 14. Herminjardová tak patrí k ústredným postavám švajčiarskeho národného tímu, priemerne atakovala v kvalifikácii ME 2023 hranicu 19 bodov, 6 doskokov, 4 asistencií a 2 ziskov.

„Dá sa povedať, že Evita nás zaujala už v kvalifikačných zápasoch, v ktorých sme s reprezentáciou hrali proti Švajčiarsku. Výrazne sa dokázala presadiť v každom zápase, nielen proti nám, ale aj proti Taliankam. Myslím si, že už tiež ide o skúsenú hráčku, ktorá síce hrala v druhej francúzskej lige, ale mala pravidelnú minutáž. Veľmi silná v útoku v individuálnych činnostiach, dokáže vytvárať tlak na loptu, má vysoké basketbalové IQ. Veľa si od nej sľubujeme a verím, že dokáže naplniť to, prečo sme si ju vybrali. Dúfam, že zapadne do kolektívu a bude môcť pracovať na tom, čo sme začali pred dvoma rokmi a aby sme pokračovali v nastavenom trende čo najdlhšie. Teším sa na spoluprácu s ňou,“ prezradil svoje dojmy z najnovšej posily tréner Peter Jankovič.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana