Detské knihy obohatia i dospelých

Nie každý dospelý číta knihy. A už vonkoncom nie každý číta príbehy, ktoré sú určené aj pre deti. V utorok 27. júna sa v piešťanskej mestskej knižnici uskutočnila prezentácia a krst knihy Dokonalé dieťa, ktorá je určená pre malých i veľkých čitateľov. Posolstvom podujatia bola tiež myšlienka, aby dospelí nezabúdali podnecovať svoje vnútorné dieťa, ktoré drieme pod hŕbou povinností a ťažkostí života.

Publikáciu Dokonalé dieťa v závere podujatia pokrstili. (Autor: am)

Knihu spisovateľky Evy Borušovičovej a ilustrátorky Ivany Šátekovej s názvom Dokonalé dieťa predstavili autorky, ale aj moderátorka podujatia Zuzana Vačková spolu s ďalšou hostkou, spisovateľkou a režisérkou Barborou Kardošovou.

Príbeh Dokonalé dieťa je pre deti, ale aj pre dospelých. Popisuje, že dokonalé je nepriateľom dobrého, ale kým to nevyskúšame, nevieme tomu uveriť. V tomto príbehu vystupuje Filip, ktorý je zrazu dokonalý, jeho sestra Danka, ktorá vie pozorovať a má detektívne schopnosti, a ich mama s tatom, ktorí sa snažia byť obstojnými rodičmi, čo im sily stačia. Našťastie je tam aj kamarátka najlepšia na svete, pani Šťastná z prízemia, pán Nešťastný zo siedmeho poschodia a jeden celkom netypický vynálezca.

V rámci podujatia nechýbali vtipné spomienky na tvorbu knihy, ale aj čítanie úryvku či krst publikácie svetielkom.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda