V júli sa v kraji šesťkrát zrazili autá s divou zverou

  • Krimi / Spravodajstvo
  • 13. júla 2023, 22:15

Od začiatku letných prázdnin došlo na cestách Trnavského kraja šesťkrát k zrážke s divou zverou, z toho jedna mala fatálne následky. V dôsledku zrážky so srnou sa v okrese Galanta čelne zrazili dve autá, obaja vodiči svojim zraneniam podľahli.

(Autor: ilustr. foto FB Odťahovka Zlaté Moravce)

„Najčastejšie môžete zver stretnúť v ranných alebo večerných hodinách. Rizikovými oblasťami sú cesty vedúce cez les, medzi poľami alebo pri vodných tokoch,“ upozornila trnavská krajská polícia na Facebooku. Vyzýva preto vodičov, aby zvýšili pozornosť a sledovali situáciu nielen na ceste, ale aj v jej blízkosti. V prípade, že zbadajú na ceste zviera, majú zatrúbiť a zabrzdiť, nie blikať, pretože zviera môže zostať v šoku a z miesta sa nepohne.

Odborníci pri strete so zverou odporúčajú ako najlepšiu reakciu prudké brzdenie a držanie volantu v smere jazdy bez snahy o vyhnutie sa zrážke. Najmä v prípade šoférov bez skúseností so zvládaním kritických situácií hrozí vybehnutie mimo cesty, čo môže mať výrazne horšie následky ako zrážka so zvieraťom.

Po zrážke treba odstaviť vozidlo čo najviac k okraju vozovky, zapnúť výstražné svetlá, umiestniť trojuholník a obliecť si reflexnú vestu. Privolať treba políciu na čísle 158 a počkať na mieste. Policajti kontaktujú aj poľovnícke združenie a zabezpečia odstránenie prekážky na ceste. „Zvieraťom nehýbte – pokiaľ je len zranené, pri manipulácii s ním vás môže zraniť. Ak si zviera zoberiete domov, dopúšťate sa trestného činu pytliactva,“ varuje polícia. 

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián