Výhody a aplikácie moderných frekvenčných meničov

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 11. júla 2023, 17:05

Vďaka neustálemu pokroku v oblasti vedy a technológie, sa nám život neustále zjednodušuje. Jedným z týchto výdobytkov sú frekvenčné meniče, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou elektrotechniky. Ak sa chcete dozvedieť viac o fungovaní a využití týchto moderných zariadení, ste na správnom mieste. Čítajte ďalej a získajte cenné informácie.

Ako fungujú frekvenčné meniče a ich použitie v pohonných systémoch

Frekvenčný menič je elektronické zariadenie, ktoré umožňuje meniť frekvenciu a amplitúdu výstupného napätia. Takto dokážeme ovplyvniť chod a rýchlosť trojfázových motorov. Vďaka frekvenčným meničom môžu tieto motory pracovať s plynulou zmenou otáčok od nuly až po nominálne otáčky bez poklesu krútiaceho momentu.

Frekvenčné meniče sa taktiež používajú na riadenie otáčok jednofázových asynchrónnych motorov tým, že dodávajú druhú fázu generovanú kondenzátorom. Širokú ponuku elektromotorov a frekvenčných meničov nájdete na stránke el-motor.sk

Hlavnými súčasťami frekvenčného meniča sú usmerňovač, ktorý premení striedavý alebo trojfázový prúd na jednosmerný, a striedač, ktorý generuje napätie s vlnovou formou zodpovedajúcou požadovanej frekvencii a amplitúde.

Frekvenčný menič je zariadenie, ktoré umožňuje premenu elektrického prúdu s určitou frekvenciou na prúd s inou frekvenciou. Ak máte problémy s výberom frekvenčných meničov alebo iných komponentov, neváhajte kontaktovať spoločnosť VYBO Electric. Sú odborníkmi v oblasti a radi vám pomôžu s výberom najvhodnejšieho riešenia. Navštívte webovú stránku kelheim.sk pre viac informácií.

O spoločnosti VYBO Electric 

Spoločnosť VYBO Electric – vyboelectric.sk je spoľahlivým a renomovaným dodávateľom elektromotorov, elektroprevodoviek, frekvenčných meničov a ďalších produktov. Ich široká ponuka je určená pre štandardných zákazníkov, ale aj pre veľké spoločnosti. S dlhoročnou tradíciou a skvelou povesťou na trhu sa VYBO Electric vždy snaží vyjsť v ústrety potrebám zákazníka. Odborníci v tejto spoločnosti vám môžu poskytnúť odbornú poradu pri výbere najvhodnejších komponentov pre vaše potreby. Neváhajte ich kontaktovať v prípade akýchkoľvek otázok.

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián