Úspechy bikera Varačku v zjazde

Majstrovské tituly v zjazde na horskom bicykli sa rozdeľovali počas posledného júnového víkendu pod Nízkymi Tatrami v Mýte pod Ďumbierom. Trať mala dĺžku 1,5 kilometra a prevýšenie viac než 300 metrov. Medzi juniormi sa s ňou najlepšie popasoval Piešťanec Daniel Varačka z Kellys Factory Teamu. Dosiahol výsledný čas 2:53,17 min. a vyhral s náskokom necelé štyri sekundy pred svojím tímovým kolegom, Čechom Ondrom Kolečíkom.

Jeho dres zdobí slovenská vlajka ako symbol majstra Slovenska. (Autor: archív Daniela Varačku )

Talentovaný biker Daniel Varačka dosiahol výborný výsledok aj počas uplynulého víkendu. V rakúskom Saalbachu na pretekoch PROPAIN Rookies Cup obsadil v zjazde druhé miesto zo 48 účastníkov (minulý rok tu skončil siedmy).

„Na začiatku sezóny som si dal jeden hlavný cieľ – stať sa tento rok majstrom Slovenska. A som rád, že sa to podarilo. Nebolo to ľahké, spočiatku som sa na trati trápil, počasie sa s nami pekne hralo, ale potom sa konečne unormálnilo a podarilo sa mi dať dve, myslím si, solídne jazdy. Takže som vyhral semifinále aj finále… a hlavne rukávik za majstra SR,“ uviedol na svojom facebookovom profile Varačka.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana