Školou roka sa stala ZŠ Brezová

  • Školy / Piešťany
  • 5. júla 2023, 22:04

Oceňovanie úspešných žiakov a pedagógov základných škôl, ktorí reprezentujú školu a mesto v súťažiach a umiestnili sa v okresných, v krajských alebo celoslovenských súťažiach, sa v Piešťanoch konalo už po 20. raz. Ocenenia odovzdávali v zasadacej miestnosti mestského úradu v stredu 28. júna.

(Autor: js)

Jednotlivé školy sa o prvenstvo uchádzali v siedmich kategóriách. Školou roka sa v školskom roku 2022/2023 stala ZŠ Brezová. Za mimoškolskú činnosť si ocenenie prevzala Cirkevná spojená škola.

Oceňovali však aj najlepších športovcov roka. Zo ZŠ Brezová si ocenenie prevzali Maxim Mitošinka a Nela Škrabáková, zo ZŠ Holubyho to bol Filip Fodran a Viktória Kujovská, zo ZŠ Mojmírova Dominik Mačej a Lucia Slámová. Najlepšími športovcami zo ZŠ F. E. Scherera sa stali Michael Richtárik a Sofia Strečanská, zo ZŠ M. R. Štefánika Adam Massalkhi a Lara Hanáková a z Cirkevnej spojenej školy Zachariáš Výrostek a Terézia Grosová. Najlepším športovcom roka sa na základe dosiahnutých výsledkov stal Filip Fodran zo ZŠ Holubyho a najlepšou športovkyňou Nela Škrabáková zo ZŠ Brezová.

Ocenenie Najaktívnejšia škola v športe v kategórii škôl do 250 žiakov získala ZŠ F. E. Scherera a v kategórii nad 250 žiakov sa najlepšou školou stala ZŠ Brezová.

Súťaž o najkrajší školský časopis sa uskutočnila už po 16. raz. Jej cieľom je podporiť zapájanie žiakov a škôl do súťaží, ktoré sú zamerané na rozvoj nadaných detí. Do tejto súťaže sa zapojili ZŠ M. R. Štefánika, ZŠ Holubyho, ZŠ Brezová a ZŠ F. E. Scherera. Hodnotiaca komisia sledovala splnenie cieľa súťaže, posudzovala celkový umelecký dojem, originálnosť, rozsah, náročnosť na vyhotovenie, estetické stvárnenie, zapájanie žiakov I. a II. stupňa do tvorby školského časopisu. Na prvej priečke sa umiestnila ZŠ F. E Scherera s časopisom Sovička, na druhej ZŠ Holubyho s časopisom Štvorka a tretie miesto obsadila ZŠ Brezová s časopisom Sedmička.

Každý rok sa vyhlasuje pre žiakov aj súťaž o najlepší výtvarný návrh na logo Talentov. Komisia z veľkého množstva vybrala návrh Dominiky Hromadovej z 8. A zo ZŠ Holubyho, ktorá stvárnila páva – symbol Piešťan. Logo je umiestnené na každom pamätnom liste.

Do ankety Humánny čin boli tento rok poslané štyri skutky, dva od žiakov z Cirkevnej spojenej školy a po jednom zo ZŠ Mojmírova a ZŠ F. E. Scherera. Za humánny čin roka boli ocenení žiaci 3. A triedy z Cirkevnej spojenej školy. Tí pomohli dievčatku z Ukrajiny, ktorá žije v Piešťanoch u babičky. Anastázia nemá mamu, otec v boji prišiel o obe nohy. Žiaci z 3. A s rodičmi prichystali pre Anastáziu všetko potrebné k slávnosti prvého svätého prijímania, pripravili pre ňu oblečenie a oslavu.

Ocenenie si prevzala aj základná umelecká škola. „Tá reprezentuje mesto Piešťany nielen na území Slovenska, ale i v zahraničí. So svojím kultúrnym program vystupuje aj na akciách, ktoré organizuje mesto, preto si právom zaslúži ocenenie za jeho reprezentáciu,“ uviedli organizátori oceňovania.

Zdroj: piestany.sk

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana