Mladí futbalisti PFK sa stali víťazmi vo svojich ligách

  • Šport / Futbal
  • 4. júla 2023, 22:30

Futbalisti klubu PFK Piešťany kategórie U10 a U9 sa stali víťazmi druhých líg. Oba tímy dokázali obhájiť svoju dominanciu z predošlého ročníka.

(Autor: PFK Piešťany)

Mladé talenty U10 pod vedením trénera Martina Ričányho a Michala Masára vyhrali druhú ligu Západoslovenského futbalového zväzu iba s jednou prehrou a v konkurencii družstiev z Topoľčian, Nitry, Boroviec, Hlohovca, Galanty, Šale a Bučian v súťaži dominovali.

Prípravka kategórie U9 pod vedením Andreja Krištofa v boji o prvé miesto s rovnakými súpermi prehrala iba tri zápasy a súperom nastrieľala viac ako dvesto gólov. V oblastnej lige skončilo družstvo U9 „B“ na druhej priečke.

Veľmi pekné úspechy dosiahli aj hráči U11, ktorí v druhej lige získali strieborné medaily. Rovnako druhé skončilo družstvo U11 „B“ v lige Oblastného futbalového zväzu Trnava. Obe kategórie k úspechom vedie tréner Miloš Borovský.

Vynikajúci úspech zaznamenali mladší žiaci U13 v druhej lige Západoslovenského futbalového zväzu. V kvalitnej konkurencii 16 tímov obsadili druhé miesto. Tréneri Ján Stachura a Martin Ričány aj celý klub sú na týchto chlapcov nesmierne hrdí, keďže uspieť v tejto kvalitou nabitej súťaži v konkurencii klubov, ako sú napríklad FC Topoľčany, Lokomotíva Trnava, FC Slovan Hlohovec, KFC Komárno, ŠKF Sereď, FKM Nové Zámky, AFC Nové Mesto nad Váhom či Tempo Partizánske, bolo určite náročné.

Futbalisti U15 „A“ pod vedením trénerov Petra Michálka a Tomáša Oríška sa v druhej lige umiestnili na štvrtej priečke.

„Ukazujú sa výsledky systematickej práce v klube. V každom ročníku disponujeme širokým kádrom aj kvalitou, ktorá sa premieta i do výsledkov. Opakovane sa nám darí v kategóriách prípravky a túto kvalitu dokážeme preniesť aj do vyšších vekových kategórií. Nie sme spádová oblasť, kam prúdia každý rok noví hráči. Svojich hráčov si dlhodobo vychovávame a snažíme sa držať na vysokej úrovni. Veľká vďaka patrí trénerom, ktorí odvádzajú výbornú prácu pri každom družstve,“ dodal Ján Stachura, prezident PFK Piešťany.

zdroj: PFK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika