Ako si vybrať ortopedický vankúš na osteochondrózu?

  • Piešťanský týždeň / Inzercia
  • 4. júla 2023, 15:31

Poškodenie chrupavky v kĺboch a medzistavcových platničkách, nazývané osteochondróza, môže mať rôzne príčiny, od dedičnosti až po nezdravý životný štýl. Liečba by mala byť kombináciou liekov, cvičení a masáží. Pacient sa chce v prvom rade zbaviť nepríjemných pocitov. Ako spať, ak cítite bolesť v krku a ramenách? Poďme to zistiť.

Ako spať s cervikálnou osteochondrózou?

Počas exacerbácií človek zažíva záchvaty bolesti, ktoré nevyhnutne spôsobujú nespavosť. Nedostatok kvalitného nočného odpočinku problém len zhoršuje. Je možné prelomiť tento začarovaný kruh? Ako sa dá bolesť krčnej degeneratívnej platničky zmierniť doma bez toho, aby sme sa uchýlili k silným liekom proti bolesti?

Najjednoduchším a najprirodzenejším riešením tohto problému je správna poloha hlavy počas spánku. Za týchto podmienok sa krčnej chrbtici dostane potrebného nočného uvoľnenia. Pochopenie spôsobu spánku pri vertebrobazilárnom syndróme, nervových spínačoch a ďalších príznakoch osteochondrózy zvýši priaznivé účinky terapeutických procedúr, ako aj dosiahnutie požadovaného komfortu. Z dlhodobého hľadiska budete môcť predchádzať exacerbáciám.

Správne polohy počas spánku pri bolestiach krku sú tieto.

1. Na chrbte, nohy ohnuté. Chrbtica dostane potrebné uvoľnenie, nemáte vysoký tlak na chrbticu. V tejto polohe sa musíte postarať o dobrú podporu v oblasti cervikálneho ohybu.

2. Na boku. Takže chrbát a krk budú úplne narovnané, ale podliehajú optimálnej výške vankúša.

3. „Embryo“: nohy ohnuté a vytiahnuté až k hrudníku. Na vyrovnanie krčnej chrbtice je tiež potrebná optimálna opora hlavy.

4. Na bruchu. Hlavná nevýhoda: hlava musí byť otočená o 90 stupňov. Ak sa nemôžete vzdať pózy, musíte si vybrať plochý mäkký vankúš na krčnú chrbticu.

Ako vidíte, veľa závisí od príslušenstva na spanie.

Vankúše na cervikálnu osteochondrózu: typy a materiály?

Dobré príslušenstvo nenahradí liečbu, ale zvýši pozitívny účinok a postará sa o pohodlie pacienta. Ortopedický vankúš na krčnú chrbticu je tiež užitočný pre zdravého človeka, pretože na zabránenie vzniku ochorenia. Tu sú najobľúbenejšie typy lekárskych a preventívnych potrieb.

Vlna. Pár valčekov rôznych veľkostí vám umožní ľahko zmeniť pózu: na boku na vyššej strane a na chrbte na spodnej strane.

Valec. Pre tých, ktorí presne vedia, aká výška je potrebná.

Obdĺžnikový. Univerzálny s optimálnou podporou.

Motýľ. Užitočné nielen pre krk, ale aj pre pokožku tváre.

Orto-produkty môžu mať rôzne plnivá:

polyuretánová pena – je pomerne tvrdá, odolná, praktická;

pamäťová pena – prispôsobí sa tvaru krku a hlavy;

latex – je homogénny a elastický, dobre podporuje;

pohánka – je prírodná s prirodzeným pamäťovým efektom.

Pokyny, ako správne ležať na ortopedickom vankúši, závisia od konkrétneho modelu. Ak neviete, aký vankúš na krčnú chrbticu je pre vás ten pravý, môžete získať radu od predajcu, ak je to taká osvedčená spoločnosť ako Ortek. Manažéri internetového obchodu majú bohaté skúsenosti s ortopedickými vankúšmi a sú vždy pripravení vám povedať, ktorý ortopedický vankúš na spanie je pre vás ten pravý, a naučia vás, ako ho používať.

Zdroj: https://ortek.sk/

(inz.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián