Bažant Kinematograf v známej podobe končí

Po 20 filmových sezónach sa skončila spolupráca s generálnym partnerom projektu Bažant Kinematograf, so spoločnosťou Heineken Slovensko, a.s. Tá dve desaťročia prostredníctvom značky Zlatý Bažant podporovala filmové potulky Kinematografu po Slovensku a každoročne vďaka nej prichádzalo letné kino do mnohých slovenských miest vrátane Piešťan.

Foto: FB Bažant Kinematograf

Projekcie Bažant Kinematografu na Slovensku si za jeho dvadsaťročnú históriu (2003 – 2022) prišlo pozrieť takmer 900 000 divákov v 60 rôznych mestách. Premietol viac než 100 celovečerných a takmer 60 krátkych filmov slovenských a českých tvorcov, ako aj vybraných zahraničných titulov v rámci projekcií v Bratislave. 

V lete 2023 zavíta Kinematograf len do miest, ktoré si ho objednali a zafinancovali z vlastného rozpočtu. No ako uvádzajú organizátori, mestá nemajú vo svojich rozpočtoch dostatočné prostriedky na pokrytie všetkých potrieb, kultúrne podujatia nevynímajúc. Organizátori sa však nevzdávajú a naďalej chcú prinášať filmové zážitky pod letnou oblohou. Majú k dispozícii dve výnimočné mobilné kiná s veľkými nafukovacími plátnami. Projekcie realizujú z premietacieho auta IVECO Daily, prerobeného na profesionálnu kino a videoprojekciu, na veľkorozmerné „nafukovacie“ premietacie plátno 10×4,5m. Technicky a výtvarne filmové IVECO do podoby jedinečného kinozariadenia premenili výtvarník Fero Lipták a javiskový technológ Peter Kostroň.

V Piešťanoch zatiaľ projekcia plánovaná nie je, ale v Trnave sa kino tradične na Trojičnom námestí objaví.

Dnes, teda v pondelok 3. júla premietnu film Kocúr v čižmách: Posledné želanie. Jeden z najobľúbenejších hrdinov z príbehov o Shrekovi sa vracia do kín. Najkrajšie pradie, dáva prednosť mlieku pred alkoholom a je to absolútne dokonalý šermiar. Kocúr v čižmách si v tomto rozprávkovom dobrodružstve splní svoje posledné želanie.

V utorok 4. júla si môžete pozrieť snímok Buko. Film Alice Nellis je o tom, že šťastie praje pripraveným, a tiež tým, ktorí sa svojmu strachu neboja postaviť.

V stredu 5. júla je naplánovaný skvelý film Invalid. Divácky hit roku 2023 je filmom s mimoriadnym zmyslom pre humor a vizuálnou stránkou, s plejádou vynikajúcich slovenských hercov a hudobníkov.

Premietať sa bude za priaznivého počasia so začiatkom o 21.30 h.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián