4 Tenoři zaujali i rozosmiali publikum v Dome umenia

Štyria talentovaní speváci, ktorí tvoria formáciu 4 Tenoři, sa v utorok 20. júna predstavili v Dome umenia v rámci 68. music festivalu Piešťany. Špičkový hudobný zážitok v podaní držiteľov ceny Thálie, sólistu opery Národního divadla v Prahe a legendy českého hudobného divadla si z podujatia odniesli stovky divákov.

Talentovaní speváci zanôtili známe árie a piesne. Foto: am

Repertoár zložený zo slávnych muzikálových hitov, swingových evergreenov, operných árií a piesní Karla Svobodu speváci prepojili s humornými vsuvkami a krátkymi informáciami o jednotlivých piesňach.

4 Tenoři tvoria Marian Vojtko, Pavel Vítek, Michal Bragagnolo a Jan Kříž. Ako česko-slovenské vokálne zoskupenie štyroch muzikálových sólistov fungujú už niekoľko rokov. Vítek v rozhovore pre novinky.cz uviedol, že nápad založiť zoskupenie vznikol v roku 2017 pre koncert Pocta muzikálom v pražskom Fore Karlín, ktorý produkoval ich manažér Janis Sidovský. Český národný symfonický orchester dirigoval Marcello Rota. Sidovský dal talentovaných spevákov dokopy pre jednu pieseň, ktorú keď zaspievali, dirigent Rota za nimi prišiel a povedal, že týmto spojením vzniklo zaujímavé spektrum hlasov a bolo by dobré, keby spolu spievali častejšie. Spojili sa teda a vznikli 4 Tenoři, ktorí práve v Dome umenia zanôtili repertoár plný známych, ba až legendárnych skladieb.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián