Národ hejterov a pochybovačov

Čoraz viac sa, bohužiaľ, presviedčam, že sme národ pochybovačov, hejterov a negativistov, ktorý dokáže znegovať to, na čo by mal byť naopak hrdý. Poviem príklady z minulého týždňa.

Tomáš Horký (Autor: red)

Basketbalistky postúpili na majstrovstvách Európy zo základnej skupiny do vyraďovacej časti. Už len samotná účasť na kontinentálnom šampionáte je úspech, o postupe zo skupiny sa tiež hádam nemusíme baviť, keď pošlete domov 85-miliónové Turecko, kde sa basketbal robí trošku v iných podmienkach. Následne Slovenky prehrajú s kvalitným Nemeckom. To vzhľadom na generáciu, ktorú má, môže byť o pár rokov medailovým ašpirantom, a deväťdesiat percent reakcií je „náklad“ na slovenské reprezentantky.

Cyklista Peter Sagan už dlhšie nevyhráva preteky, teraz pre pád nezvíťazil na majstrovstvách Slovenska a všetci ho odpisujú, ako už na to nemá, nech sa na to vykašle a tak ďalej. Na to, že bol vyše desať rokov v top špičke na svete, sme už asi zabudli, stále musí vyhrávať ako pred niekoľkými rokmi.

Futbalistov prišiel trénovať Talian Francesco Calzona a ešte ani nebol na Slovensku, už mu všetci nakladali, spochybňovali ho, lebo my hejslováci máme zahraničného trénera. To, že je okolo neho iba negatívna atmosféra, sa automaticky dostane aj do tímu, kde asi nálada tiež nebude bohvieaká, keď všetci čakajú len na ďalšie zakopnutie. Tiež môžeme byť radi, že slovenskému futbalu vôbec chce prísť pomôcť zahraničný odborník.

Ja neviem, či si na Slovensku stále neuvedomujeme, aké výsledky naši športovci dosahujú, a už len to, že sa dokážu merať s európskou či svetovou špičkou, je vzhľadom na podmienky, aké tu šport dlhodobo má, zázrak?

A pokojne môžem pokračovať aj mimo športu. Prezidentku, akú máme, nám závidí celý svet a polovica národa sa k nej správa ako k poslednej handre. Ani sa Zuzane Čaputovej nečudujem, že v ďalšom volebnom období nemá záujem kandidovať. Prečo by aj mala. Človeka takýchto kvalít s radosťou angažujú do dôležitých svetových organizácií, kde si ju budú určite vážiť viac ako u nás.

Nechcem byť čitateľom diskusií na sociálnych sieťach, ale človek sa tomu niekedy neubráni. Najhoršie je, že tie hejty vypisujú ľudia, ktorí nič nedokázali, a oni idú niekoho spochybňovať? Nepáči sa mi to, ale, bohužiaľ, je to boj s veternými mlynmi.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián