Festivalový program ukončí Zem spieva

Program 68. music festivalu Piešťany slávnostne ukončí záverečný koncert v podaní Štátnej filharmónie Košice a Speváckeho zboru a Speváckej skupiny Lúčnice. Program Zem spieva si vychutnáte v piatok 7. júla o 19.00 h.

Záverečný koncert 68. music festivalu Piešťany sa uskutoční v Dome umenia. foto: archív podujatia

Prvý celovečerný slovenský film Zem spieva je etnografický dokument, zachytávajúci reálie Slovenska tridsiatych rokov a zaznamenáva dôležitý kolobeh života slovenského ľudu. Autorom námetu a režisérom bol profesor Karol Plicka, ktorému sa v roku 1933 podarilo úspešne zavŕšiť pokusy o vznik slovenského dokumentárneho filmu. Film bol digitálne reštaurovaný a bude v tejto podobe uvedený na veľkom plátne za sprievodu orchestra v podaní Štátnej filharmónie Košice a Speváckeho zboru Lúčnica. Projekt Zem spieva vznikol na objednávku Viva Musica! festivalu v roku 2017. Dirigentom bude Martin Leginus, zbor povedie Elena Matušová. Sólovo sa predvedie tenorista Titusz Tóbisz.

Vstupenky v hodnote 20 a 25 eur si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia alebo v sieti Ticketportal. Rezervovať si ich môžete prostredníctvom portálu www.navstevnik.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián