Triatlon „Čiernych labutí“ v Hornej Strede už túto nedeľu

  • Šport
  • 28. júna 2023, 15:47

Horná Streda opäť ožije športom. V nedeľu 2. júla sa tu totiž uskutoční medzinárodne vyhľadávaný Black Swans Triatlon, ktorý priláka každoročne pretekárov z Čiech, Maďarska, Rakúska a tento rok i z Nemecka.

Bývalý futbalista Filip Šebo (v popredí) si tiež vyskúšal Black Swans Triathlon. (Autor: Black Swans)

Medzi pretekármi, ktorí si ho v minulosti nenechali ujsť, bol aj bývalý futbalista Filip Šebo či triatlonista Michal Buček ocenený medzinárodnou cenou fair-play za záchranu života, ale i miestni triatlonoví borci Ondrej Kubo a česká triatlonová špička Křivánkovci a ich zverenci, ale tiež legendárny Petr Vabroušek.

Máme sa na čo tešiť, program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému – od začiatočníkov cez amatérov až po profesionálov. Pre všetkých, ktorí si chcú triatlon vyskúšať, je 2. júla popoludní pripravená trasa Sprint Triatlonu, kde sa pláva 750 metrov, bicykluje 20 kilometrov a behá päť kilometrov – smer Piešťany cyklotrasa. Odvážnejší môžu skúsiť, taktiež v nedeľu popoludní, Olympijský triatlon s dvojnásobnými vzdialenosťami. Štart prvej disciplíny plávania Sprint Triatlonu a Olympijského triatlonu je určený na 15. hodinu.

V nedeľu o ôsmej hodine ráno je plánovaná aj náročnejšia trasa polovičného Ironmana (1,9 km plávanie, 90 km bicykel, 21 km beh), kde je možné absolvovať i štafetu alebo tzv. Akva-bike, kde sa len pláva a následne bicykluje. Cyklistická trasa povedie cez obce Bašovce, Ostrov, Orvište, Horná Streda a Pobedim.

„Medailu s labuťou získa za svoju odvahu každý, kto sa zúčastní. Pretekári navyše dostanú kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku, fľašku, doplnky výživy i darček od známych spoločností. Okrem toho si môžu vychutnať nezabudnuteľnú atmosféru na krásnom mieste, ovocné občerstvenie a výživu na trati, ako aj po pretekoch a super ceny,“ povedala Janka Beňačková, zakladateľka klubu Black Swans Triclub Piešťany.

Miesto štartu je plánované na štrkovisku Dlhé kusy v Hornej Strede, kde bude v tento deň obmedzená doprava. Pripravené je zázemie s toaletami, stanmi, občerstvením a parkovaním. Nadštandardom po pretekoch bude regenerácia prístrojom mechanickej lymfodrenáže Reeboots.

Diváci sa môžu tešiť na dídžeja a ukážky prvej pomoci, ako aj na meranie tlaku, BMI a zisťovanie zdravotného stavu z kvapky krvi. Súčasťou budú tiež promo stánky so športovým oblečením. Atmosféru počas pretekov doplní známy moderátor.

Viac informácií na webovej stránke blackswans.sk.

Black Swans

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof