Tanečníci SZUŠ postúpili na európsky šampionát

Tanečníci zo Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch sa zúčastnili na grand finále Majstrovstiev Slovenska vo výrazových tancoch. Vo veľkej konkurencii uspeli a postúpili na európsky šampionát.

Tanečníci zo súkromnej „zušky“ na grand finále majstrovstiev Slovenska. (Autor: archív Lucie Danišovej)

Súperi boli naozaj kvalitní a konkurencia bola veľká najmä v hip-hope, ale aj v ďalších kategóriách. „Som na decká veľmi pyšná, lebo každým rokom je to lepšie a vidíme aj lepšie výsledky,“ uviedla lektorka Lucia Danišová a pripomenula, že v Leviciach sa zúčastnili okrem detí aj dospelí tanečníci: „Predviedli dve choreografie, pričom jedna bola spojená so spevom. Mali trošku technické problémy, ale myslím si, že to zvládli perfektne aj napriek stresu. Napokon získali dve druhé miesta.“ Danišová skonštatovala, že je skvelé, ako k tancu pristupujú a i napriek povinnostiam, ktoré majú, si nájdu na hodiny čas a pravidelne sa na nich zúčastňujú.

Z 27 choreografií postúpilo do európskeho výberu dvadsaťdva. Okrem nich poputujú do Maďarska aj priatelia, známi či rodinní príslušníci, ktorí pomôžu, no budú i z celých síl fandiť. „Tešíme sa, že máme takúto podporu. Dôležité je, že sme zasa o krok lepší a deti to veľmi baví,“ dodala Danišová.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof