Hoteláci sa stretli po 60 rokoch v Tematíne

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. júna 2023, 08:39

V Moravanoch nad Váhom sa po šesťdesiatich rokoch od maturitných skúšok stretlo na začiatku júna trinásť absolventov Strednej hotelovej školy v Piešťanoch, ktorí svoje štúdium absolvovali v rokoch 1959-1963. Stretávku sprevádzali rozhovory, stisky rúk, radostné zvítania, ale aj slzy v očiach pri spomienkach na tých, ktorí sa jej nedožili.

Krásne a príjemné chvíle zažili bývalí študenti hotelovej školy v Penzióne Tematín v Moravanoch nad Váhom. (Autor: archív triedy)

O vzácnych chvíľach nám napísal inžinier Alexander Karaba: „Za uplynulých šesťdesiat rokov sme mali 22 stretnutí, hlavne, samozrejme, v našich milovaných Piešťanoch.“ Vymenoval rad zaradom obľúbené piešťanské prevádzky a miesta stretávok: hotel Eden, Balnea Grand, Victoria Regia, Magnólia, Družbyt, Benátky, Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera.

„Stretávky sme ale mali aj v iných miestach nášho krásneho Slovenska, ktoré nám boli všetkým blízke. Medzi ne radíme hotel Grand v Jasnej, jednu sme mali vo Vrbovom, ďalšiu v hoteli Krištoff Plazza Trenčianske Teplice či v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Trnave, Liptovskom Mikuláši a trikrát nás vítal Penzión Tematín v Moravanoch nad Váhom,“ vymenoval Karaba. „Tu mi prináleží úprimne sa poďakovať za iniciatívu a obetavosť organizátorom – našim spolužiakom, ktorí si vždy našli čas na zorganizovanie stretnutí,“ skonštatoval. Boli to predovšetkým Marian Gúčik, Hanka Bubáková, Oľga Orviská, Jarka Jančíková, Štefan Nozdrovický a Gabika Hlôšková. Medzi spomínaných organizátorov patrí aj Alexander Karaba.

Šesťdesiat rokov – toto číslo prekonalo očakávania hotelákov a azda aj pomyslený rekord, ktorý žiadna iná trieda v škole nedosiahla. Bolo čo spomínať – na vzácnych profesorov, na úžasného triedneho Viktora Jakúbeka, na všetkých, ktorí študentov formovali po stránke odbornej, ale hlavne ľudskej. „Bolo to obohacujúce, nezabudnuteľné. Nejedno oko zaslzelo v pohnutí pri spomienke na spolužiakov, ktorí sa tohto výročia nedožili,“ s dojatím uviedol Karaba.

Čas strávený na stretnutí venovali spolužiaci rozhovorom o situácii v ich študijnom odbore – gastronómii, o rodinách, o životných osudoch, o zdravotnom stave a aktivitách na zaslúženom odpočinku. Niektoré osudy boli smutné, no väčšine sa život vydaril a prežité zážitky ich obohacujú na dôchodku. Čas však bol neúprosný a bolo potrebné sa rozlúčiť. „Popriali sme si lepšie zdravie, veľa životného elánu a túžbu pokračovať v tradícii našich stretnutí. Je to naše zbožné želanie! Ešte raz: Do skorého videnia!“ dodal Karaba.

Za krásne a príjemné chvíle zo srdca ďakujú bývalí študenti hotelovej školy majiteľovi Penziónu Tematín, že ich prijal aj tretíkrát, vytvoril nezabudnuteľnú atmosféru a poskytol vysoko kvalitné služby.

(ak)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof