Prečo si dať do kuchyne koberec a nie linoleum?

  • Inzercia
  • 24. júna 2023, 19:25

Výber vhodného koberca do kuchyne znamená analyzovať čo najviac vlastností existujúcich modelov a vedieť, z ktorých vlastností by ste najviac profitovali. Za zváženie stojí aj správne umiestnenie, pretože ak vám počas varenia kvapne omáčka na koberec, len tak ľahko ju z neho nedostanete. Ak si však jedlo vychutnávate za jedným stolom, príjemná masáž chodidiel od koberca nie je na zahodenie. Ako nájsť ten najlepší koberec do vašej kuchyne? O tom si viac povieme v tomto článku.

Nie je koberec ako koberec

Spomínali sme vysokopravdepodobnú nehodu s rozliatim jedlom na koberci. Existujú však také, ktoré sú na to určené a ľahko sa čistia. Ide hlavne o koberec do kuchyne vyrobený z prírodných vlákien, ako je juta, bambus alebo sisal. Sú dostatočne odolné, aby zvládli aj vysokú záťaž. Skvelou voľbou sú aj polyesterové alebo polypropylénové koberce. Minimálne z toho dôvodu, že sú nehorľavé, čo je v kuchyni vítané.

Pestrofarebnosť

Ak nemáte v kuchyni veľa farieb, rozhodnite sa pre pestrofarebný koberec. Výrazne oživí priestor. Koberec sa dá nádherne zladiť aj so skriňou a podlahou či celou kuchynskou linkou.

Vzory by mali ladiť s dekoráciou vášho domova. To znamená, že sa môžete rozhodnúť pre geometrické potlače, strapce pozdĺž okrajov alebo akékoľvek iné ozdoby, ktoré sa hodia k vášmu interiéru.

Nešmýka sa

Dobrý kuchynský koberec by mal mať protišmykovú podložku. Niektoré koberce sú podložené gumovou penou, aby bola zaistená ich stabilita. Ak už vlastníte kuchynský koberec bez tejto funkcie a vaša kuchynská podlaha je vyrobená z linolea, lešteného tvrdého dreva alebo hladkej keramickej dlaždice, je rozumné investovať do podložky a umiestniť ju medzi koberec a podlahu.

Náš tip

Žiarivé farby, ako je napríklad oranžová žltá či zelená, môžu v modernej kuchyni vyzerať parádne. Keď je reč o moderných kuchyniach, pridanie koberca do takéhoto priestoru môže skutočne spojiť dekoráciu a vytvoriť teplý a príjemný vzhľad. Napríklad k jednoduchým bielym skrinkam a dreveným akcentom sa výborne hodí svetlomodrý kúsok na zem. Ak je však váš vkus niekde inde, choďte za takou možnosťou, ktorú vám našepkáva vaše srdce.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof