Čo by mala mať vaša nová kúpeľňa?

  • Inzercia
  • 24. júna 2023, 22:31

Zariadiť kúpeľňu tak, aby spĺňala všetky požiadavky, ktoré na ňu môžete klásť, rozhodne nie je jednoduchá úloha. Nestačí totiž, aby bola kúpeľňa len pekná, dôležité sú aj ďalšie veci. Aké? Tak to vám teraz prezradíme.

Zdroj obrázka: Autor: New Africa / Stock.adobe.com

Nadčasové farby a hygienické povrchy

Začnime tak trochu všeobecne, farbami. Či už ide o obklady do kúpeľne, podlahu, alebo nábytok, výber farieb neovplyvňuje len to, ako bude kúpeľňa vyzerať, keď bude nová. Výber farieb je dôležitý aj z hľadiska nadčasovosti dizajnu kúpeľne.

A práve nadčasovosť je jednou z vlastností, ktoré by kúpeľňa mala mať. Veď ju predsa nebudete prerábať každý rok, či dva. Ideálne sú z tohto hľadiska biela a podobne neutrálne farby, či rôzne prírodné dekory.

Pre kúpeľňu je dôležitá aj hygienickosť. V súčasnosti však existujú šikovné riešenia, ktoré k tejto vlastnosti kúpeľne prispievajú. Napríklad WC misy a bidety s jednoliatym povrchom bez splachovacieho okraju, ktorý sa ľahko a rýchlo čistí.

Šikovný nábytok, ktorý vám poskytne dostatok úložného priestoru a možno aj niečo viac

Jednou z najviac podceňovaných vlastností kúpeľne je dostatok úložného priestoru. Kozmetika a ďalšie veci, ktoré v kúpeľni budete mať, by mali byť pekne skryté za dverami skriniek a v zásuvkách.

Problémom býva, že mnohé kúpeľne (najmä v bytoch) sú príliš malé a úložný priestor tak má najnižšiu prioritu za ostatným zariadením. Našťastie existujú riešenia, ktoré vám prinesú dostatok úložného priestoru aj do malej kúpeľne. Ide najmä o zrkadlové skrinky, či skrinky pod umývadlo.

Nábytok poskytujúci v kúpeľni úložný priestor musí samozrejme spĺňať aj ďalšie veci, nielen to, že ho bude dostatok. Úplnou samozrejmosťou je odolnosť voči vlhkosti a ľahko udržiavateľná povrchová úprava.

Taktiež je vhodné ak kúpeľňový nábytok zastáva aj ďalšie „funkcie“. Môže mať napríklad integrované osvetlenie, či zabudovateľné elektrické zásuvky. Ide o zdanlivé drobnosti, ale ak na ne nezabudnete, rozhodne ich oceníte.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof