Skĺbiť obývaciu izbu s pracovňou nemusí byť vôbec zložité

  • Inzercia
  • 23. júna 2023, 22:31

Práca z domu je pre niekoho len matnou spomienkou na obdobie spred 3 rokov, keď aj u nás vypukla pandémia. Pre iných to je však samozrejmosť aj mimo takejto výnimočnej situácie. Ak patríte medzi takýchto ľudí, rozhodne potrebujete mať zriadenú domácu pracovňu.

Zdroj obrázka: Autor: pikselstock / Stock.adobe.com

Spojenie, ktoré je lepšie ako si možno myslíte

Iste, nie každý býva v priestrannom dome, v ktorom by si mohol na pracovňu vyčleniť zvlášť miestnosť. Pracovňu alebo akýsi pracovný kútik je tak nutné spojiť s nejakou inou miestnosťou. Častou voľbou je obývacia izba. Áno, spojiť oddychovú izbu (akou obývačka rozhodne je) s pracovňou je nielen možné, ale naviac je to aj skvelé riešenie.

Samozrejme, takéto spojenie je vhodné pre profesie, pri ktorých na ich vykonávanie stačí počítač, či písacie potreby a podobné vybavenie, ktorého nie je veľa a ani nezaberá príliš priestoru a tak ho je možné pekne zakomponovať aj do modernej obývačky.

Ako na to?

Samozrejme, ideálne je riešiť vybavenie pracovne zároveň pri prehľadávaní katalógov so štýlovými konferenčnými stolíkmi a ďalším nábytkom určeným do obývacích izieb. Pekné dizajnové riešenia však objavíte aj ak si chcete pracovňu vo svojej obývačke dorobiť dodatočne. Základom je nesnažiť sa vytvoriť akúsi jednoznačnú „umelú“ deliacu líniu medzi oddychovou časťou a tou pracovnou. Zbytočne by ste vytvorili dojem, že vaša pracovňa do obývacej izby nepatrí a bola tam vtesnaná nasilu.

Jednoducho si v obývačke nájdite priestor na dizajnový pracovný stôl, ktorý bude (mimo praktickej stránky) jej ozdobou. K tomu samozrejme patrí kvalitná ergonomická stolička, ktorá vám nebude spôsobovať zdravotné problémy ani pri dlhodobom sedení. Nehovoriac o tom, že ju budete môcť využiť aj na pohodlné sedenie pri dobrej knihe, či káve.

A čo vybavenie na prácu? V súčasnosti môže byť aj stolový počítač, či monitor po dizajnovej stránke skutočne minimalistický a „nehyzdiť“ miestnosť. A nejaké pracovné dokumenty sa ľahko „stratia“ medzi knihami v knižnici.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof