Štyri destinácie v Egypte, ktoré sú ako stvorené pre letnú dovolenku

  • Inzercia
  • 22. júna 2023, 22:31

Egypt, krajina pyramíd, sfíng a ďalších historických pamiatok, ale taktiež krajina s priezračným morom a krásnym podmorským svetom. Rozhodne ide o dovolenkovú destináciu, ktorej návštevu treba zvážiť. Ktorú oblasť v Egypte si však vybrať?

Zdroj obrázka: Autor: badahos / Stock.adobe.com

Zaujímajú vás historické pamiatky? Vašou destináciou by mali byť Hurgada, či Marsá Alam

Základnou otázkou pred výberom destinácie v Egypte by mohlo byť, či vás zaujíma hlavne podmorský svet alebo chcete vidieť aj historické pamiatky? Ak pre vás platí skôr druhá možnosť a teda vás láka skôr mix oboch, vhodnou oblasťou bude Hurgada. Leží na krásnych piesočnatých plážach, v ktorých blízkosti sú koralové útesy. A zároveň má dobrú východiskovú polohu na vycestovanie k tým najvýznamnejším historickým pamiatkam Egypta.

Mimochodom ak sú koraly príliš blízko pláže, počas odlivu môžu sťažovať prístup do mora a byť pôvodcom rôznych zranení. Dávajte si preto pozor, ak nechcete z dovolenky putovať rovno na chirurgickú ambulanciu Trenčín.

Podobne na tom je aj mesto Marsá Alam, ktoré sa nachádza južnejšie od Hurgady. Okrem potápania a šnorchlovania je toto letovisko vhodné aj pre vyznávačov windsurfingu. Zo zaujímavých historických pamiatok sú z Marsá Alam vcelku dostupné chrám Sethiho I., či banská oblasť Barramiya.

Chcete objavovať krásy podmorského sveta? Zamierte do Makadi Bay, či do Šarm as-Šajch

Ak vás na dovolenke v Egypte viac ako historické pamiatky láka spomínaný podmorský svet, zamierte do Makadi Bay. V tomto letovisku nájdete podľa mnohých ešte krajšie pláže a lepšie možnosti pre šnorchlovanie ako v samotnej Hurgade.

A viete, kde v Egypte nájdete údajne najkrajšie a najrozmanitejšie koralové útesy na svete? V prístavnom meste Šarm as-Šajch. Vidieť tu môžete viac ako stovku rôznych druhov koralov a pestrofarených rýb. Rozhodne tu tak budete mať pod hladinou mora čo objavovať.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof