Chlapci MHK Piešťany majstrami Slovenska v minihádzanej

  • Šport / Hádzaná
  • 22. júna 2023, 22:30

Fantastické výsledky dosiahli družstvá MHK Piešťany na Slovak Open Handball (SOH) 2023 – prípravka chlapcov U10 sa stala majstrom Slovenska v minihádzanej. Klub na titul v mládežníckej kategórii čakal 37 rokov.

(Autor: MHK Piešťany)

Chlapcom sa podarilo prejsť celým turnajom bez jedinej prehry. Hráči MHK Piešťany najskôr v skupine porazili Stupavu „B“ 21:7, Modru „A“ 22:0, Žilinu „A“ 17:7, ŠKP Bratislava 17:9, Legends Šaľa 19:15 a Trebišov 20:12 a s vynikajúcim skóre 116:50 vyhrali skupinu. V semifinálovej skupine vyhrali nad Stupavou „A“ 19:11, Modrou „B“ 22:16 a Novými Zámkami 14:7. Vďaka tomu postúpili do semifinále z prvého miesta s vysoko aktívnym skóre 91:57.

V semifinále nastúpili proti Legends Šaľa. Od začiatku bolo vidieť, že sa obe družstvá dobre poznajú a majú spolu odohraných veľa vzájomných ťažkých zápasov. MHK Piešťany dobre bránili a naopak aj „Legendy“ si ustrážili Brandhubera a Antala – najčastejšie skórujúcich piešťanských hráčov. Obaja však umne rozhadzovali lopty na Šintála a Ertla, ktorí sa strelecky presadzovali. Postupne sa prejavilo herné majstrovstvo hráčov MHK, ktorí ovládli semifinále a jednoznačne vyhrali 26:17.

Vo finále Piešťanci nastúpili proti družstvu Nových Zámkov. V úvode zápasu však nehrali dobre a súper im odskočil po viacerých dobrých zákrokoch brankára (bol vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja) v 5. minúte na 6:2. Hádzanári MHK sa však „nezlomili“ a ukázali, že boli na turnaj vynikajúco pripravení nielen po fyzickej, ale aj po psychickej stránke.

Chlapci sa vypli v obrane k málo vídaným výkonom a v ďalšom priebehu nepúšťali hráčov Nových Zámkov do streľby. Čo prešlo za obranu, to chytil vynikajúci brankár Urban. Takto sa im podarilo otočiť priebeh zápasu a nakoniec nad TJ Štart Nové Zámky zvíťazili 15:11. Finále sa hralo pred zaplnenou halou, v ktorej piešťanských hráčov hnali dopredu nielen rodičia, ale prišli ich podporiť aj mladšie žiačky s rodičmi a spolu s hráčmi ostatných tímov, čím vytvorili búrlivú atmosféru.

Prípravka MHK Piešťany predvádzala počas turnaja rýchlu hru smerom k súperovej bránke, praktizovala výbornú a prepracovanú osobnú obranu, v ktorej získavala od súpera lopty a zakončovala akcie z protiútokov, a tak súperov veľmi často dostávala do neriešiteľných situácií, ktoré sa väčšinou končili gólom. O ich čistej a technickej obrane svedčí i fakt, že počas celého turnaja mali len štyroch vylúčených, čo iné tímy mali počas jedného zápasu. Kvalitnú hru a herné majstrovstvo hráčov uznanlivo hodnotili všetci odborníci, ktorí videli ich zápasy. Chlapci vyhrali SOH málokedy vídaným dominantným spôsobom.

Víťazstvo však bolo výsledkom dlhodobej práce s mládežou v klube a konkrétne na príprave chlapcov U10 sa podieľali tréneri Ochotnický, Csukaová a počas posledného roka Palec. Počas turnaja ich „koučoval“ Martin Nedorost. V priebehu celého roka chlapci odohrali veľa kvalitných zápasov a turnajov, to sa prejavilo aj na SOH, kde si verili, bavili sa hádzanou a užívali si posledný turnaj v tejto kategórii. Počas majstrovstiev chlapci odohrali desať víťazných stretnutí, preto bolo potrebné rozložiť herné zaťaženie na všetkých hráčov. V zápasoch tak boli do hry postupne zapájaní všetci a každému hráčovi sa podarilo streliť gól.

Zostava U10 MHK Piešťany: Jakub Urban – Matej Trnovec, Jakub Ertl, Tobias Brandhuber, Lukas Antal, Šimon Šintál, Michal Hudák, Samuel Popovič, vedúci družstva Martin Nedorost ml., tréner Martin Nedorost

SOH 2023 však nie sú len chlapci U10. Dievčatá U12 pod vedením trénera Ochotnického odohrali vynikajúci turnaj a len nešťastná prehra s Trebišovom im zamedzila získať lepšie ako deviate miesto. O vynikajúcej hre piešťanských dievčat svedčí aj skutočnosť, že Natálka Žažová sa stala najlepšou strelkyňou turnaja v kategórii mladších žiačok. Aby úspechov na majstrovstvách Slovenska nebolo málo, Simonka Nováková dominantne ovládla súťaž o najlepšiu strelkyňu turnaja dievčat U10 a pomohla im pod vedením trénera Palca obsadiť 14. miesto.

Hádzanári Piešťan čakali na titul majstra Slovenska v mládežníckej kategórii dlhých 37 rokov, keď boli naposledy majstrami starší žiaci TJ Tesla Piešťany. Aj tento fakt podčiarkuje, aký málo vídaný úspech chlapci v Žiline dosiahli i napriek tomu, že zo 79 tímov, ktoré sa SOH 2023 zúčastnili, sa v športovej hale nemôžu pripravovať iba družstvá TJ Baník Lehota pod Vtáčnikom a MHK Piešťany…

zdroj: MHK Piešťany

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 9. mája 2024
Meniny má Roland, zajtra Viktória