Piešťanský úspech na majstrovstvách Slovenska v akvatlone

  • Šport / Ostatné športy
  • 21. júna 2023, 14:05

V Bratislave na brehoch jazera Veľký Draždiak sa 11. júna konal Pressburg Aquatlon 2023. Účastníci pretekov vo všetkých kategóriách bojovali aj o titul majstra Slovenska v akvatlone. Plávalo sa na otvorenej vode a o celkové poradie súťažili športovci z vyše 25 slovenských klubov. Reprezentantka klubu ŠBR Piešťany, Milica Martinkovičová, po bojovnom výkone získala titul vicemajsterky Slovenska v kategórii mladších žiačok.

Milica Martinkovičová (vľavo) z ŠBR Piešťany je vicemajsterkou Slovenska. (Autor: Marcel Martinkovič)

Nedeľný priebeh pretekov poznačilo najmä dopoludnia chladnejšie a daždivé počasie, ktoré preverilo vytrvalosť a odhodlanie športovcov popasovať sa s nástrahami pripravenej trate. Milica Martinkovičová nadviazala svojím výkonom na dobre rozbehnutú akvatlonovú sezónu. Po víťazstvách na zimných akvatlonoch, ktoré sa konali vo februári v Bratislave a v marci v Pezinku, a po dvoch druhých miestach na Dolnokubínskom a Hornoturčianskom akvatlone dobehla po odplávaní 200 metrov a odbehnutí jedného kilometra s časom 6:59 min. na druhom mieste. Za víťazkou Eliškou Rešetárovou z klubu Aquapark triatlon Turčianske Teplice zaostala o osem sekúnd.

Ziskom striebornej medaily nadviazala Milica na úspešnú rodinnú tradíciu triatlonistov Daniela a Michala Kunicovcov, pričom druhý menovaný je dodnes na tretej priečke v historickej tabuľke úspešnosti triatlonistov na majstrovstvách SR v rokoch 1988-2021.

Dúfame, že tento výsledok, ako aj ostatné úspechy piešťanských športovcov budú pre vedenie mesta motiváciou k zvýšeniu záujmu o zlepšenie systematickej podpory všetkých športov, aby sa Piešťany nestali mestom bez mládežníckeho športu, kde sa bude len nostalgicky spomínať na historické úspechy miestnych športovcov.

Marcel Martinkovič

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia