Poriadny bašavel tanečníkov zo Zavretého kúta

Dom umenia Piešťany burácal krikom a potleskom. Vo štvrtok 8. a v piatok 9. júna sa na pódiu predviedli deti z tanečného odboru Súkromnej základnej umeleckej školy v Zavretom kúte a rozprúdili poriadnu zábavu.

(Autor: am)

Na pódiu si to užívali a podporovali sa navzájom. Tridsaťpäť tanečných čísel si počas dvoch dní pozrelo viac ako tisíc ľudí, ktorí vyjadrovali obdiv nielen deťom, ale aj tancujúcim dospelákom. Súkromná základná umelecká škola totiž dáva priestor tanečne sa rozvíjať ľuďom bez rozdielu veku.

Na pódiu sa milovníci tanca predviedli prevažne s hiphopovými choreografiami, ale nechýbali ani scénické tance na motívy šachovej partie, cirkusu či poriadneho „cigánskeho“ bašavelu. Neprehliadnuteľné pritom bolo vzájomné povzbudzovanie sa, pričom tanečníci nadšene kričali ostatným „deckám“ aj odvážnym dospeláčkam. Tie predviedli pútavé číslo na motív filmu Sestry v akcii, kde si dokonca zaspievali, no zvládli aj hiphopovú choreografiu. Obe čísla boli dokonca „okorenené“ zdvíhačkou či premetom.

Úsmevy na tvárach vyčarili najmenšie deti. Tie sa predviedli ako pandy, rybičky s korytnačkou, veselí Mimoni či lienky. Špeciálne číslo si tri stovky zúčastnených detí pripravili na záver, keď sa jednotlivé skupinky tanečne predstavili ešte raz v rámci klaňačky.

Za prípravu detí si veľký potlesk vyslúžili pedagogičky Lucia Danišová, Laura Schellerová, Jana Kučerová a Sára Majerská, ktoré vyšli na pódium a deti ich poriadne vyobjímali.

O tom, ako sa tanečníkom zo súkromnej „zušky“ darilo na majstrovstvách Európy, prinesieme článok v najbližšom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof