Máte dom s pozemkom? Dva tipy, ako si zjednodušiť starostlivosť oň

  • Inzercia
  • 19. júna 2023, 15:41

Mať dom s vlastnou záhradou ukrýva množstvo výhod. Už len to, že máte súkromný priestor, na ktorom môžete tráviť čas vonku, je skvelé. Samozrejme, o vlastný dom a pozemok je potrebné sa aj postarať, ale aj túto starostlivosť je možné si zjednodušiť. Ako? Spôsobov je neúrekom, my sa teraz pozrieme na dva.

Zdroj obrázka: Autor: Smole / Stock.adobe.com

Efektívne zachytávanie dažďovej vody

Niekto využíva záhradu na pestovanie úžitkových plodín, niekto ju má plnú okrasných rastlín a niekto preferuje voľné priestranstvo v podobe upraveného trávnika. Bez ohľadu na to, do ktorej skupiny ľudí patríte, bez zavlažovania to nepôjde.

Vzhľadom na čoraz extrémnejšie teplá, ktoré u nás každoročne panujú, je zavlažovanie záhrady čoraz náročnejšie na množstvo vody, ktoré je naň potrebné. A čo takto ušetriť tak, že budete zachytávať dažďovú vodu, ktorú neskôr použijete práve na zavlažovanie?

Ak ste si teraz predstavili na to určené objemné sudy, je tu ešte efektívnejšie riešenie v podobe nádrží na dažďovú vodu. Aj najmenšia betónová nádrž na dažďovú vodu má totiž niekoľkonásobne väčší objem ako najväčší sud. Výhodou je aj umiestnenie takýchto nádrží pod zemou. Voda v nich si uchováva konštantne nižšiu teplotu, čo zabraňuje množeniu nežiaducich baktérií.

Účinná ochrana proti vtákom

Uľahčiť si starostlivosť o svoj dom a pozemok možno aj „pasívnymi“ spôsobmi. Jedným z problémov, ktorými môžete čeliť, sú vtáky. A to nielen ak sa kŕmia na ovocí, ktoré pestujete. Aj sadanie, či vlet vtáctva tam, kde to nie je vhodné, vám môže skomplikovať snahy o to, aby ste svoj dom a pozemok mali „tip-top“. Nehovoriac o stavbe hniezd, či zhromažďovaniu väčšieho množstva vtákov.

Našťastie existuje množstvo riešení v závislosti od konkrétneho problému. Môže ísť napríklad o nerezové hroty, či priehľadné zuby, účinné siete proti vtákom, rôzne makety dravcov, alebo aj akustické plašiče. Stačí si vybrať.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof