Denný stacionár v Moravanoch nad Váhom oslávil prvé narodeniny

  • Spravodajstvo / Región
  • 19. júna 2023, 22:30

Uplynul rok od otvorenia denného stacionára pre seniorov v Moravanoch nad Váhom. V piatok 2. júna sa tu konala oslava jeho prvého výročia. Počas jestvovania tejto pre dôchodcov užitočnej ustanovizne tu vznikla komunita priateľov navštevujúcich stacionár.

(Autor: archív denného stacionára)

Ten funguje a je prístupný verejnosti v pondelok až piatok od 7.30 do 15.30 h. Klienti majú možnosť osobného rastu, cvičia zdravotný telocvik, využívajú terapeutické aktivity, ako sú ergo či arteterapia, a na podporu jemnej motoriky pracujú v tvorivej dielni. Poskytujeme sociálne poradenstvo a sociálnu rehabilitáciu, k dispozícii sú polohovateľné kreslá a lôžka, kde si majú možnosť klienti oddýchnuť.

Našimi klientmi sú najmä obyvatelia z Moravian nad Váhom, ale aj Ducového a Piešťan. Počas roka sme absolvovali vychádzky a malé výlety po okolí. Navštívili sme Balneologické múzeum Imricha Wintera v Piešťanoch. Veľkým zážitkom pre klientov bola návšteva podujatia Gastro Vianoce v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch, kde sme nasávali vianočnú atmosféru.

Aj k nám 6. decembra zavítal Mikuláš so svojím pomocníkom čertom v podaní riaditeľa Martina Cifru a vedúcej denného stacionára Martiny Kostercovej. Rozdali nielen radosť, ale aj sladké potešenie.

Toto leto máme v pláne návštevu Kúpeľného ostrova spojenú s výstavou diel Alfonsa Muchu a výlet do Parku miniatúr v obci Podolie.

Oslava prvého roka fungovania stacionára bola aj rekapituláciou všetkého, čo klienti dokázali. Slávnosť príjemne oživilo vystúpenie žiakov Základnej umeleckej školy z Jaslovských Bohuníc pod vedením učiteľa Andreja Miškerníka.

Denný stacionár naplnil očakávania a plní úlohy, ktoré boli stanovené pri uvedení do prevádzky. Dôkazom toho je nielen spokojnosť klientov, ale aj pozitívne vyjadrenia ich príbuzných.

„Vďaka stacionáru má náš dedulo pravidelný režim, počas dňa profesionálnu starostlivosť v kolektíve rovesníkov a zároveň potom môžeme tráviť veľa času spoločne ako rodina. Osamelosť je aktuálne asi najväčším problémom starších ľudí, ktorí zostali bez partnera. Denný stacionár je liekom proti takejto osamelosti, ale aj veľkou pomocou pre príbuzných. Vieme sa venovať pracovným povinnostiam s pocitom, že náš dedulo je v bezpečí a spokojný,“ poznamenala Katarína Miklovičová, vnučka jedného z klientov denného stacionára.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína