Štyria tenoristi budú mať v Dome umenia premiéru

Do Domu umenia zavítajú tenoristi. Súčasťou 68. music festivalu Piešťany bude premiérové vystúpenie štvorice v zložení Marian Vojtko, Pavel Vítek, Jan Kříž a Michal Bragagnolo. 4 Tenoři zaspievajú v utorok 20. júna o 19.00 h vo veľkej sále.

4 Tenoři zaspievajú v utorok 20. júna o 19.00 h vo veľkej sále. foto: archív zoskupenia

Zoskupenie 4 Tenoři (4 Tenoristi) patrí v súčasnosti k najväčším fenoménom českej medzižánrovej hudby. Vokálne kvarteto tvoria dvaja držitelia ceny Thálie, pop muzikálová legenda a sólista Národného divadla v Prahe, ktorí v originálnych aranžmánoch interpretujú repertoár zložený z muzikálových a filmových melódií od autorov Andrew Lloyd Webbera, Leonarda Bernsteina, Karla Svobodu či Ennia Morriconeho. Svoje pravidelné pôsobenie začali vystúpením na koncerte Proms Gala v roku 2017, po ktorom nasledovali úspešné videoklipy, nahrávky a turné. V septembri 2020 vydali debutový album vo vydavateľstve Supraphon.

Účinkovanie na medzinárodnom festivale mfP 2023 je ich premiérovým debutom v Dome umenia, pre ktorý si pripravili špeciálny program, kde nebudú chýbať ani známe slovenské skladby. Štyroch tenoristov bude sprevádzať Unique Quartet band. Vstupenky v hodnote 29 eur si môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia. Lístky si môžete aj rezervovať v sieti Ticketportal.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián