Vernisáž s oceňovaním, ale aj saxofónové kvarteto

Galéria Domu umenia Piešťany bude vo štvrtok 15. júna o 17.30 h patriť slávnostnému odovzdávaniu Ceny Fondu výtvarných umení. Laureátom sa v tomto roku stal Roman Rjachovský, ktorý si ocenenie prevezme práve počas vernisáže jeho autorskej výstavy.

Premietanie filmu budú sprevádzať saxofonisti z Pressburg Saxophone Quarteta. foto: FB Pressburg Saxophone Quartet

Filmový a televízny scénograf si toto významné ocenenie zaslúžil za významný prínos v oblasti výtvarného umenia. Program v Dome umenia bude pokračovať koncertom. Chaplin a saxofón – tak znie názov predstavenia, ktoré sa bude konať vo štvrtok 15. júna o 19.30 h v malej sále Domu umenia.

Naživo prídu Pressburg Saxophone Quartet v zložení Ladislav Fančovič, Andrei Simančuk, Silvia Macejová a Ján Gašpárek, pričom štvorica bude v prvej časti podujatia hrať bez audiovizuálneho sprievodu, no druhú polovicu koncertu muzikanti odohrajú počas premietania filmu. Bude to teda nemá filmová groteska s najznámejším komikom minulého storočia Charlie Chaplinom, sprevádzaná originálnou hudbou v interpretácii saxofónového kvarteta.

Film bez zvuku si dnes ani nevieme predstaviť, no v dobách nemého filmu sprevádzali tieto predstavenia klaviristi či malé inštrumentálne zoskupenia, ktoré hudobne podfarbovali dej. Zažite túto historickú skúsenosť na jedinečnom predstavení, na ktoré si vstupenky v hodnote 15 eur môžete zakúpiť v pokladni Domu umenia.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián