Karatisti získali na majstrovstvách Slovenska striebro a bronz

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2023, 22:30

Majstrovstvá Slovenska v karate pre deti do 12 rokov sa konali 27. mája v Poprade. Bol to veľmi dôležitý a vzrušujúci moment pre všetkých karatistov, medzi nimi boli aj talentovaní športovci z piešťanského karate klubu Seigokan: Nina Bolebruchová, Martin Verčimák, Maxim Kollár a Oliver Póša. Dvaja z nich si odniesli domov striebornú a bronzovú medailu.

Úspešní karatisti z piešťanského klubu Seigokan. (Autor: Seigokan)

Striebro si vybojoval skúsený katista Martin Verčimák v kategórii kata U12. Svojimi úžasnými technikami a disciplínou sa presadil vo svojej kategórii a postúpil až do finále. Vo vyrovnanom súboji podal skvelý výkon, no nakoniec sa musel uspokojiť s druhým miestom. Nedosiahol na zlato, avšak nadšenie a radosť zo zisku striebornej medaily mu nechýbala.

Bronz si zaslúžil úplný nováčik medzi karatistami z klubu Seigokan, iba rok cvičiaci Oliver Póša. Štartoval v dvoch kategóriách – kata U12 a kumite U12 do 35 kg. Svoje bojové zručnosti a obrovský pohybový talent uplatnil viac v kumite. Svojich súperov dostal do vytrženia, keď sa mu podarilo vyhrať viac zápasov s obrovským bodovým náskokom, jeden dokonca 8:0.

V poslednom súboji pripravil trénerovi a koučovi veľmi ťažké chvíle. V prvej minúte viedol nádherným rýchlym úderom, keď zasiahol bodované miesto v čase súperovho útoku. Súper robil, čo sa dalo, a podarilo sa mu iba pár sekúnd pred koncom vyrovnať. Oliver si však po tvrdej súťaži a vyčerpávajúcich bojoch predsa vybojoval miesto na stupni víťazov a získal bronzovú medailu. Ide o obrovský úspech, nováčik nedal šancu oveľa skúsenejším bojovníkom.

Všetci športovci vyjadrili vďaku svojim trénerom a tímu za podporu a prípravu, ktorá im pomohla dosiahnuť takéto vynikajúce výsledky. Taktiež poďakovali rodinám a priateľom za morálnu podporu a povzbudenie, ktoré im poskytovali počas tréningov a súťaže.

Majstrovstvá Slovenska v karate priniesli veľa vzrušenia a skvelých výkonov. Nina Bolebruchová, Maxim Kollár, strieborný Martin Verčimák a bronzový Oliver Póša sú dôkazom talentu, úsilia a oddanosti tomuto krásnemu bojovému umeniu.

zdroj: Seigokan

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia