Triatlon piešťanských „Čiernych labutí – Black Swans“ na jazere Horná Streda

  • Piešťany / Šport / Ostatné športy
  • 12. júna 2023, 22:30

Triatlon piešťanských „Čiernych labutí – Black Swans“, ktorej časť bude zároveň aj Majstrovstvami Slovenska, sa opäť uskutoční v nedeľu 2.7. na jazere Horná Streda pri Piešťanoch. Medzinárodne vyhľadávaný Black Swans Triatlon každoročne priláka pretekárov z Čiech, Maďarska, Rakúska a tento rok i z Nemecka. Medzi pretekármi, ktorí si ho v minulosti nenechali ujsť bol aj bývalý futbalista Filip Šebo či Michal Buček, triatlonista, ocenený medzinárodnou cenou fair play za záchranu života, ale i miestni triatlonoví borci Ondrej Kubo a česká triatlonová špička Křivánkovci a ich zverenci, ale i legendárny Petr Vabroušek.

(Autor: Black Swans Triatlon )

Program a trasy sú zostavené tak, aby vyhovovali každému. Od začiatočníkov, cez amatérov až po profesionálov. Pre všetkých, ktorí si chcú triatlon vyskúšať, je v nedeľu popoludní 2.7. pripravená trasa Sprint Triatlonu, kde sa pláva 750 m, bicykluje 20 km a behá 5 km – smer Piešťany cyklotrasa. Odvážnejší môžu skúsiť taktiež v nedeľu popoludní, Olympijský triatlon, s dvojnásobnými vzdialenosťami. Štart prvej disciplíny plávania Sprintu a Olympijského triatlonu je určený na 15 hodinu.

Na nedeľu 2.7. ráno na 8 hodinu je plánovaná aj náročnejšia trasa polovičného Ironmana (1,9 km plávanie, 90 km bicykel, 21 km beh), kde je možné absolvovať aj štafetu alebo tzv. Akva-bike, kde sa len pláva a následne bicykluje.

Trasa bicykla povedie cez Bašovce, Ostrov, Orvište, Hornú Stredu, Pobedím.

„Medailu s labuťou získa za svoju odvahu každý, kto sa zúčastní. Pretekári navyše dostanú aj kvalitnú silikónovú plaveckú čiapku, fľašku ako i doplnky výživy a darček od Garminu a Red Bull. Okrem toho si môžu vychutnať nezabudnuteľnú atmosféru na krásnom mieste, ovocné občerstvenie a výživu na trati ako aj po pretekoch a super ceny, povedala o pretekoch zakladateľka klubu Black Swans Triclub Piešťany, Janka Beňačková.

Miesto štartu je plánované na jazere Horná Streda, kde bude v tento deň aj obmedzená doprava.

Pripravené je zázemie s toaletami, stanmi, občerstvením a parkovaním. Nadštardardom po pretekoch bude regenerácia prístrojom „mechanickej lymfodrenáže Reeboots“.

Diváci sa môžu tešiť na Dj-ja, ktorého prisľúbil Red Bull a ukážky prvej pomoci od spolupráce so Všeobecnou zdravotnou poisťovňou, ako aj meranie tlaku, BMI a zisťovanie zdravotného stavu z kvapky krvi.

Súčasťou budú aj promo stánky so športovým oblečením. Atmosféru počas pretekov doplní známy moderátor ako aj diváci.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia