Krakovčanka potešila seniorov

  • Kultúra a spoločnosť
  • 10. júna 2023, 22:30

Členovia Folklórnej skupiny Krakovčanka boli spievať a trocha spestriť popoludnie dôchodcom v zariadení pre seniorov na Striebornici v Moravanoch nad Váhom pri príležitosti pochovávania basy.

Folklórna skupina Krakovčanka spestrila popoludnie dôchodcom v zariadení pre seniorov na Striebornici. (Autor: archív autora)

Keď je človek mladý, užíva si život plnými dúškami a ani nezbadá, že pomaly starne. Príde dôchodkový vek, niektorí majú šťastie, že žijú v blízkosti svojich detí, užívajú si vnúčatá, no sú aj takí, o ktorých sa musia starať seniorské zariadenia.

Deti, ak môžete, o svoju mamičku, otecka sa starajte v domácom prostredí, lebo platí porekadlo: „Čo činíš na druhom, čakaj na sebe.” Ak neukážeš ty svojim deťom, ako sa staráš o svojich rodičov, ako ich dochováš, nečakaj, že sa tvoje deti postarajú o teba.

V niektorých prípadoch sa o seniorov starajú milé sestričky, napríklad v zariadení na Striebornici. Ale prečo to píšem. Po krátkom programe, po speve, prišla za nami milá babička a zarecitovala krásnu májovú báseň. V mladosti totiž chodila na recitačné súťaže. Babička, pozdravujeme vás aj všetkých seniorov a personál zariadenia.

S pozdravom Folklórna skupina Krakovčanka.

Milan Boďo

0 Shares

Najnovšie správy

sobota, 27. júla 2024
Meniny má Božena, zajtra Krištof