Talajka vicemajstrom, Pavlechová bronzová

  • Šport / Tenis
  • 8. júna 2023, 17:54

Tenista TK Kúpele Piešťany, Tomáš Talajka, sa stal vicemajstrom Slovenska v dvojhre dorastencov a medzi dorastenkami si Katarína Pavlechová vybojovala bronz.

Tomáš Talajka je vicemajstrom Slovenska v kategórii dorastencov. (Autor: TK Kúpele Piešťany )

Tomáš Talajka na dvorcoch TK Žilina postupne z pozície 12. nasadeného porazil Leona Slobodu 6:0, 4:6, 6:0, Olivera Pivníka 7:5, 6:7, 7:5, Nathana André Halahiju 6:3, 6:1 a v semifinále Jakuba Medveďa 6:3, 6:0. Nestačil až vo finále na prvého nasadeného a aktuálne najlepšieho slovenského dorastenca trénujúceho v NTC Bratislava, Michala Krajčiho, ktorému podľahol 4:6, 1:6. K striebornej medaile v dvojhre pridal spoločne s Pavlom Bílím aj bronz zo štvorhry potom, ako v semifinále po nervydrásajúcom super tie-breaku, v ktorom nevyužili niekoľko mečbalov, podľahli Jakubovičovi s Tóthom 2:6, 6:3, 19:21.

Medzi dorastencami sa predstavil aj Alex Lapšanký, ktorý sa v dvojhre i vo štvorhre prebojoval do druhého kola.

Piešťanský klub na majstrovstvách Slovenska medzi dorastenkami reprezentovali Katarína Pavlechová, Terézia Mĺkva a Stella Izabela Švorcová. Soňa Depešová sa musela pre zranenie odhlásiť. Najviac sa darilo Pavlechovej, ktorá získala bronz v dvojhre a striebro vo štvorhre. Mĺkva sa prebojovala medzi osmičku najlepších, v ktorej podľahla neskoršej víťazke Tamare Šramkovej 6:3, 1:6, 1:6. Švorcová sa s turnajom rozlúčila, podobne ako Lapšanský, v druhom kole.

(ts)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava