Dobrovoľní hasiči cvičili vo výcvikovom priestore Lešť

  • Spravodajstvo / Región
  • 8. júna 2023, 22:00

Vo Výcvikovom centre Hasičského a záchranného zboru Lešť sa v dňoch 26. až 27. mája uskutočnila cyklická príprava dobrovoľných hasičských zborov obcí Pobedim, Hôrka nad Váhom, Hubice, Drahovce, Skalica, Gbely a Vrbové. Dobrovoľní hasiči počas prípravy získali výcvik od profesionálnych hasičov s využitím moderných trenažérov.

Družstvo dobrovoľných hasičov z Pobedima si vo výcvikovom centre Lešť preverilo svoje schopnosti v rôznych typoch zásahov. (Autor: Martin Piškula)

Absolvovali výcvik v zadymených priestoroch, kde dýchali pomocou autonómneho dýchacieho prístroja (ADP), vyhľadávali osoby vo vnútri veľkého objektu v zadymenom priestore, pričom opäť používali ADP. Precvičili si diaľkovú dopravu vody – sériové a paralelne dopĺňanie cisternových automobilových striekačiek, cvičili zásah pri dopravnej nehode, prvú predlekársku pomoc, vyslobodenie osôb z vozidla a absolvovali aj hasenie vodou i penou pomocou ADP.

Dobre vycvičení hasiči môžu potom zasahovať pri udalostiach rozsiahleho charakteru ako požiare vo vnútornom priestore, povodne, lesné požiare, požiare v prírodnom prostredí, kalamity a pod. Výcviky dobrovoľných hasičov zaradených v kategórii A1 a A sa uskutočnia počas celého výcvikového roka.

Za DHZO Pobedim sa cvičenia zúčastnilo deväť hasičov: Martin Piškula, Martin Vrba, Lukáš Augustín, Ján Ivanič, Ľuboš Melicher, Martin Volár, Juraj Volár, Mário Ješko a Michal Palkovič. Absolvovali ho s technikou AHZS MB Vario a DA Multivan.

Martin Piškula, veliteľ DHZO Pobedim

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek