Premiérové druhé miesto vo florbale pre školákov z Banky

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. júna 2023, 18:27

Žiaci zo Základnej školy na Banke v zložení Matúš Marek (5. A), Martin Ručkay, Šimon Vetrík (obaja 7. A), Artur Buchman, Maxim Ručkay, Jakub Rusnák (všetci 8. A), Damien Pavlík, Kristián Kohút a Jakub Krasický (všetci 9. A) sa v piatok 26. mája predstavili v Dunajskej Strede v krajskom kole vo florbale, kam postúpili po výhre v okresnom kole.

Horný rad zľava: Jakub Krasický, Šimon Vetrík, Kristián Kohút, Maxim Ručkay, Martin Ručkay, Artur Buchman a Matúš Marek, dolný rad zľava: Jakub Rusnák a Damien Pavlík. (Autor: Mário Petlák)

Podujatia sa zúčastnilo sedem škôl z Trnavského kraja, ktoré boli rozdelené do dvoch skupín. Školáci z Banky v B-skupine po suverénnych výhrach 7:4 nad ZŠ zo Senice a 8:1 nad žiakmi z Maduníc postúpili z prvého miesta do semifinále. V ňom sa stretli s domácou základnou školou, ktorú porazili 3:1, čím si zabezpečili postup do finále.

Vo finále v ťažkom, ale vyrovnanom zápase, aj keď výsledok to nenaznačuje, podľahli ZŠ zo Skalice 1:5 a obsadili druhú priečku. Práve toto umiestnenie je pre ZŠ Banka premiérové v kolektívnom športe na úrovni krajského kola.  

petlak.eu

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava