Futbalistky z Rakovíc postúpili na majstrovstvá Slovenska

  • Šport / Futbal
  • 6. júna 2023, 22:30

Školské Majstrovstvá kraja v malom futbale mladších žiačok sa uskutočnili 23. mája v Kopčanoch. Piešťanský okres reprezentovali dievčatá zo Základnej školy s materskou školou Rakovice pod vedením učiteľky Moniky Šintálovej.

Mladé Rakovičanky uspeli na školských majstrovstvách kraja. (Autor: Monika Šintálová)

V základnej skupine si poradili so Šamorínom 6:1 a so Sereďou 4:2. Do semifinále postúpili z prvého miesta, kde sa stretli s dievčatami zo Skalice. Po rozpačitom úvode pokračovali suverénnou hrou a súboj sa nakoniec skončil 4:1.

Dievčatá čakal boj o zlato. Vo finále sa stretli s favoritmi súťaže, s dievčatami z Hlohovca. Rakovičanky nastupovali s rešpektom a pokorou do hry, ktorá bola v úvode rozohratá v ich neprospech. Tento stav však trval asi dve minúty, keďže súperky nakoniec „rozbili“ 11:3, získali titul majsteriek kraja v malom futbale pre rok 2022/23 a postúpili na školské majstrovstvá Slovenska, ktoré sa uskutočnia v Šamoríne.

Všetkým hráčkam gratulujeme, ďakujeme im za vzornú reprezentáciu okresu a držíme palce na majstrovstvách Slovenska.

Monika Šintálová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav