Dopravnú súťaž vyhrali škôlkari z Valovej

V Materskej škole na Detvianskej ulici v Piešťanoch sa opäť konala dopravná súťaž s názvom Predškoláčik – dopraváčik. Siedmeho ročníka obľúbeného podujatia sa zúčastnili desiatky škôlkarov z celých Piešťan spolu so svojimi učiteľkami. Na skusy prišli aj najmenší drobčekovia.

Dopravnú výchovu si vyskúšali na ihrisku v MŠ Detvianska. (Autor: vd)

Úlohou predškolákov bolo nielen sa správne pohybovať na cestách pomocou kolobežky, ale aj reagovať na svetelnú signalizáciu či priechody pre chodcov na minidopravnom ihrisku. V dvoch testoch mali samostatne po dozorom polície preukázať aj teoretické znalosti z dopravnej výchovy.

Súťažilo sa jednotlivo aj v kolektívoch a pre deti mestská polícia, ktorá akciu usporiadala v rámci prevencie, ako každý rok prezentovala aj svoju činnosť. Bola tu i štátna polícia, hasiči a kynológovia. Deti sa zaujímali o všetko, čo je spojené s prácou uvedených zásahových zložiek.

V dopravnej súťaži diplom a prvú cenu získal predškolák Peter Varačka z MŠ Valová, na druhej priečke sa umiestnila Paulína Panáková z MŠ Ružová a bronz patril Dávidovi Radimákovi z MŠ Valová. V kategórii družstiev si najlepšie počínali reprezentanti MŠ Valová, druhí boli škôlkari z MŠ Ružová a na tretej priečke sa umiestnila Cirkevná MŠ. Nasledovala MŠ 8. mája 4, MŠ A. Dubčeka, MŠ Detvianska, MŠ Považská a MŠ F. E. Scherera.

„Prvé tri škôlky mali rovnaký počet bodov, len časovo boli najrýchlejší z víťaznej MŠ Valová. Jednotlivci mali plný počet bodov na stanovištiach a rovnako ich umiestnenie bolo podľa najrýchlejšieho času,“ uviedla preventistka mestskej polície Viera Dominová. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia