Športujúce deti zaplnili atletický štadión

Víkendy a sviatky na piešťanskom štadióne patria nielen futbalovým zápasom, ale aj atletickým pretekom. Tentoraz sa o Olympijský deň postaralo združenie Happymove, ktoré na atletickú dráhu prilákalo desiatky malých milovníkov športu.

Dievčatá si zmerali sily v behu na 50 metrov. (Autor: am)

Happymove Olympijský deň bolo športové podujatie pre širokú verejnosť so športovým zameraním, akcia však bola primárne určená pre deti od 3 do 10 rokov a detičky so špeciálnymi potrebami, pričom malých športovcov prišlo v sobotu 27. mája na štadión neúrekom. Deti tak mali opäť možnosť a motiváciu sa hýbať.

Súťažili škôlkari i školáci, spomedzi ktorých sa ešte disciplíny delili na podkategórie podľa veku, prípadne pohlavia. Škôlkari súťažili v behu na 50 metrov. Zvlášť súperili trojročné, štvorročné, päťročné a šesťročné deti. Každé získalo účastnícku medailu. Školáci absolvovali viacero disciplín: beh na 50 m, skok do diaľky, hod tenisovou loptičkou, beh na 200 m a štafeta na 4×100 m. Zvlášť súperili prváci, druháci, tretiaci i štvrtáci a v každej vekovej kategórii si sily zmerali dievčatá proti sebe a chlapci taktiež. Štafeta bola jedinou disciplínou, kde sa mohli deti „pomiešať“ do družstva úplne ľubovoľne.

Všetci škôlkari a školáci dostali účastnícke medaily a v každej disciplíne a podkategórii organizátori odmenili prvé tri najlepšie výkony. Súčasťou podujatia bolo maľovanie na tvár, skákací hrad, hracia zóna i predaj ručne vytvorených výrobkov deťmi so špeciálnymi potrebami.

A keďže sa na Olympijskom dni zúčastnilo mnoho malých športovcov, zaiste v Piešťanoch rastú ďalšie talenty a azda aj olympijské hviezdy. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín