Deň detí v knižnici aj s autormi kníh

  • Piešťanský týždeň
  • 2. júna 2023, 16:05

Pri príležitosti MDD zorganizovala piešťanská knižnica pre svojich malých návštevníkov program plný zábavy. Zámerom bola okrem oslavy výnimočného dňa aj podpora čítania, prezentácia literatúry pre deti a mládež i sprostredkovanie vzácneho stretnutia autorov s mladými čitateľmi. Do knižnice zavítali žiaci Základnej školy s materskou školou z Červeníka.

Slávnostný deň sa začal besedou žiakov 2. až 4. ročníka so spisovateľkou Terezou Oľhovou a ilustrátorkami Evou Škandíkovou a Máriou Kralovič – Posledný Permoník.  Deti sa dozvedeli  ako prebieha práca  ilustrátorky, scenáristky a režisérky animovaných filmov. Pútavým rozprávaním prítomné autorky opísali proces vzniku výtvarného charakteru knižných postáv vyplývajúceho z textu a tvorby knižného príbehu na základe ilustrácií. Deti sa dozvedeli ako prebieha tvorba komiksového príbehu a čo všetko si takáto práca vyžaduje. Počas besedy boli predstavené diela hostiek, ktoré si spoločne záverom besedy zaspomínali na vlastné detstvo a obľúbené hry. V rovnakom čase deti z 1. ročníka veselo vytvorili nádherné dielka na literárno-výtvarnom workshope Machuľkovanie.  Po krátkej oddychovej prestávke program pokračoval sériou súbežných tvorivých workshopov o 10.45 h. Žiaci 4. ročníka zostavilizaujímavé diela v rámci komiksového workshopu s Máriou Kralovič –  Bežná / Nežná. Súčasne žiaci 2. ročníka počas tvorivého workshopu Strašidelná cesta alebo Podzemná pivnica s Evou Škandíkovou  vytvorili obrázky podzemných banských chodieb, ktoré veselo spestrili aby permoníkom bolo veselo. V rovnakom čase žiaci tretieho ročníka v rámci workshopu Na bicykloch po Piešťanoch, vytvorili nádherné farebné bicykle, na ktorých sa síce nedá jazdiť, ale môžu slúžiť ako krásna ozdoba. Zatiaľ čo starší veselo tvorili, žiaci 1. ročníka sa zúčastnili besedy Bubácis Terezou Oľhovou. Hravou formou boli deťom predstavené knihy, ktoré vyšli ako autorské počiny Terezy Oľhovej. Po absolvovaní programu sa deti plné zážitkov a s rukami plnými nádherných výrobkov, pobrali v sprievode pani učiteliek späť do školy.

Mária Kropajová, foto MsK

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana