Piešťanskí policajti sa nestačili čudovať. Uprostred dňa vodič nafúkal 3,5 ‰

Dopravní policajti z Piešťan obvinili z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky 48-ročného vodiča, ktorý mal v opitosti spôsobiť dopravnú nehodu.

Foto: KRPZ

Polícia bola v pondelok popoludní privolaná k zrážke dvoch osobných áut na Bratislavskej ceste v meste Piešťany. Vodič na aute Škoda Octavia sa na križovatke pravdepodobne dostatočne nevenoval šoférovaniu a pravou prednou časťou oškrel ľavý zadný bok auta Renault Talisman.

Policajná hliadka podrobila oboch vodičov dychovým skúškam. Pozitívny výsledok vyšiel iba vodičovi Škody, ktorý na prvý pokus nafúkal 2,83 promile. Pri opakovanej skúške sa hodnota dokonca ešte zvýšila, a to na 3,44 promile.

Policajti muža na mieste obmedzili na osobnej slobode. Vodič je v rámci tzv. superrýchleho konania umiestnený, až do rozhodnutia súdu, v cele policajného zaistenia. V zmysle zákona mu môže hroziť trest odňatia slobody až na 1 rok.

Tí, ktorí si vypijete, už nesadajte za volant! Polícia opitým vodičom neodpúšťa a vždy koná nekompromisne. Jazdite preto iba s triezvou hlavou! 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela