Nenechajte sa nachytať: na toto najčastejšie lákajú nepoctivé SEO agentúry

  • Inzercia
  • 31. mája 2023, 11:36

Optimalizácia webu pre internetové vyhľadávače, alebo ak chcete, skrátene SEO, je spôsobom, ako skvalitniť svoj web a umiestňovať sa na vrchných pozíciách v organickom vyhľadávaní. Týmto spôsobom dokážete systematicky vybudovať pravidelnú návštevnosť a získať tak cenný zdroj nových objednávok. Bohužiaľ, niektoré SEO agentúry radi lákajú na niečo, čo ani nemôžu splniť. Pozreli sme sa na tri lákadlá nepoctivých agentúr a vysvetlíme, v čom sú zavádzajúce.

Garancia prvej pozície vo vyhľadávaní práve pre váš web

Každá SEO agentúra vám bude schopná garantovať dosiahnutie určitých výsledkov. Je však otázne, do akej miery a ako ich je schopná dosiahnuť. V niektorých agentúrach vám totiž nasľubujú aj nemožné. Ak sa stretnete s tvrdeniami, že vaša stránka sa bude povedzme už do týždňa zobrazovať na prvej pozícii v organickom vyhľadávaní len za 300 eur mesačne, hľadajte inde, takýto sľub je totiž podvod. 

Prečo to tak je? 

Konkrétne umiestnenie vášho webu vám jednoducho nikto nemôže zaručiť, pretože radenie výsledkov závisí od mnohých faktorov, ktoré nedokážete ovplyvniť. Samozrejme, dlhodobou a systematickou prácou sa dokážete s webom umiestňovať na popredných pozíciách vo vyhľadávaní, avšak žiadna garancia na takéto umiestnenie neexistuje. 

Skúšobné obdobie zadarmo

Niektoré SEO agentúry začali poskytovať tzv. skúšobné obdobie zdarma, napríklad na mesiac a až po tom vám začnú účtovať mastný paušál. Pri podobných ponukách opäť zbystrite pozornosť, pretože ide o trik, ako nabrať naraz veľa nových klientov. Skutočne kvalitná SEO agentúra svoje služby zadarmo nikdy neposkytuje a zároveň takáto ponuka ani nedáva zmysel. V prípade, že napríklad chcete získať popredné pozície vo vyhľadávaní na frázu pasta na citlive zuby, rozhodne na to nebude stačiť týždeň, mesiac a možno ani niekoľko mesiacov, keďže SEO je o systematickom a dlhodobom prístupe. Za skúšobné obdobie, ktoré trvá väčšinou 7, 14 alebo 30 dní sa výsledky ani len nestihnú prejaviť. 

Skokový nárast návštevnosti už v priebehu pár dní

Videli ste už niekde bombastickú reklamu o tom, ako na vašu stránku za jeden deň prídu tisícky nových návštevníkov? Na takéto tvrdenia vás poctivá SEO agentúra určite lákať nebude. S najväčšou pravdepodobnosťou sa po zaplatení za podobnú službu naozaj dočkáte skokového a jednorazového zvýšenia návštevnosti, ktoré vám ale v podstate nič neprinesie. Sústrediť sa totiž len na počet návštevníkov jednoducho nemá zmysel, ide totiž iba o jednu z metrík, ktorá sama o sebe ešte nemusí nič hovoriť o úspešnosti webu. Ak by ste napríklad na web Giovani priviedli tisíce nerelevantných návštevníkov, výsledkom nebude žiadna objednávka a klientovi takéto nezmyselné zvýšenie návštevnosti nič neprinesie. Kľúčom k úspechu je totiž priviesť na web relevantnú návštevnosť, teda ľudí, ktorí majú skutočný záujem o váš tovar alebo služby. 

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava