Sezóna sa začína

V polovici mája to síce vyzeralo, že zima sa ešte odísť nechystá, posledné dni sa však vyčasilo a podujatiam počasie prialo. Sezónu plnú akcií odštartoval vo veľkom Festival letectva Piešťany na letisku i Tradičné umelecké remeslá na Kúpeľnom ostrove.

Tieto podujatia, i keď každé úplne iné, prilákali do mesta tisíce ľudí. Na letisku sa schádzali po oba víkendové dni celé rodiny, skupiny priateľov a obdivovateľov silných strojov. Bolo skutočne príjemné pozorovať, ako sa smerom k nebesiam dívajú malé deti na rukách rodičov, ale aj seniori, ktorí si veľakrát priniesli vlastné rybárske stoličky a ďalekohľady, aby si krásu lietadiel mohli vychutnať naplno. Nočné potlesky sa transformovali na kývanie rozsvietenými bleskami na mobiloch, čím vznikla výborná atmosféra, kde ľudí spájala fascinácia rovnakými objektmi.

Tradičné umelecké remeslá rozhodne neťahali za kratší koniec. Šikovní kováči, drotári, cukrári, krajčíri a mnohí ďalší predvádzali počas troch dní svoje výrobky. Predrať sa k stánkom bolo miestami poriadne náročné, pretože na Kúpeľný ostrov sa valili davy. Ako to tam vyzeralo, uvidíte na 7. strane.

Čaká nás tradične ešte niekoľko exteriérových aktivít, ktoré sú pre Piešťany príznačné. Spomenúť môžeme jubilejné 30. Otvorenie letnej kúpeľnej sezóny, ktoré sa bude konať počas prvého júnového víkendu, a taktiež 30. Piešťanské Zlaté stuhy. Tie skrášlia Kúpeľný ostrov počas druhého júnového víkendu.

Veľké festivaly už síce naše mesto nehostí, ale i tak bolo príjemné si aspoň čiastočne pripomenúť, ako ešte zopár rokov dozadu prúdili do Piešťan davy ľudí na Topfest, Grape, Lodenicu či Truck Country, aby si tu užili voľný čas a vychutnali si koncerty obľúbených kapiel. Zopár ďalších víkendov so stovkami prenocovaní by určite ocenili miestni hoteliéri či gastronomické prevádzky.

Možno sa toho niekedy dočkáme, že sa ktorýsi z veľkých pozemkov premení na festivalové mestečko a poskytne priestor na zábavu strednej či mladšej generácii, aby nemusela odchádzať za koncertmi a týmto typom relaxu do iných končín našej krajiny. Dovtedy sa radujme aspoň z toho, čo zostalo – a zostalo na úrovni.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava