Vynovenú Inčučunu sprístupnia na Deň detí

Detské ihrisko Inčučuna má už bohatý trávny koberec a podľa našich informácií ho deťúrence dostanú do užívania na Deň detí vo štvrtok 1. júna. Toto ikonické ihrisko slúžilo na hranie niekoľkým generáciám Piešťancov a po troch rokoch od ukončenia svojej činnosti a odstránenia schátraných starých hracích prvkov sa opäť preberá k životu. Spoza oplotenia je už možné vidieť finálnu podobu vynoveného ihriska aj s bohatým zatrávnením.

Spoza oplotenia je možné vidieť finálnu podobu detského ihriska aj s bohatým zatrávnením. (Autor: Supa)

Na detskom ihrisku na Potočnej ulici pracovníci Služieb mesta Piešťany rokmi opotrebované hracie prvky odstránili a odviezli 13. augusta 2020. Spolu s nimi bolo odstránené aj staré oplotenie a bránička spolu so základovými múrikmi.

Rok nato radnica osadila nový plot pozostávajúci z plotových panelov a nosných oceľových stĺpikov, ktoré kotvia do betónovej pätky. Súčasťou inštalácie bola i dvojkrídlová a jednokrídlová brána. Okrem toho bola v rámci osádzania plota umiestnená plastová chránička na prívod vody do areálu. Táto etapa obnovy ihriska vyšla radnicu na 33 275 eur.

V závere minulého leta radnica uzavrela zmluvu s detvianskou spoločnosťou Najkrajšie ihriská, podľa ktorej hracie prvky, mobiliár a dopadové plochy stáli 172-tisíc eur. Podľa textu zmluvy všetky prvky, ktoré firma dodala a osadila, majú originálne stvárnenie, sú vyrobené z trváceho dreva v kombinácii s kovom a ide o atypické prvky. Dopadové plochy pod prvkami sú vytvorené z gumovej rohože. Zvyšok plochy ihriska tvorí trávnik a zámková dlažba.

História ihriska sa začala písať ešte v minulom storočí na konci šesťdesiatych rokov. Pred tromi rokmi odstránené hracie prvky stáli po poslednej obnove na Potočnej ulici takmer 20 rokov. Po viac ako dvadsiatich rokoch ihrisko teda získa nový vzhľad a môže sa tu hrať ďalšia generácia detí.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav