Čo patrí do kuchyne okrem kuchynskej linky, či spotrebičov?

  • Inzercia
  • 27. mája 2023, 22:30

Len ťažko by ste hľadali miestnosť, v ktorej je toho viac ako v kuchyni. Dominantou je kuchynská linka vrátane spotrebičov, pracovnej dosky, či drezu a ak neberieme do úvahy samostatnú jedáleň, značnú časť kuchyne si „ukrojí“ aj jedálenský stôl. To však nie je všetko, čo patrí do kuchyne.

Autor: Prostock-studio / Shutterstock.com

Organizovaný úložný priestor, štýlový kuchynský riad a kvalitné nože

Značnú časť kuchynskej linky tvorí úložný priestor pre kuchynské vybavenie, či rôzne potraviny. Okrem toho, že ho je potrebné veľa, musí byť aj dobre organizovaný. Inak by ste obzvlášť v potravinách mali časom chaos. Pomôcť vám s udržiavaním poriadku môžu rôzne nádoby, dózy a podobne.

Aby ste mohli jedlo nielen pripravovať, ale si ho aj vychutnávať, potrebujete kuchynský riad. Pri kúpe riadu do novej kuchyne využite bohatú ponuku na súčasnom trhu a vyberte si taký, ktorý sa bude čo najviac hodiť k štýlu vašej kuchyne. Aj keď kuchynský riad je niečo, čo je väčšinou skryté za dvierkami skrinky aj takáto zdanlivá drobnosť posunie dizajn vašej kuchyne na vyšší level.

„Vystavené“ na očiach sú však často kvalitné kuchynské nože. Tie predsa potrebujete mať vždy poruke. Stojan na nože však nemusí byť len nutnosťou, ale aj dizajnovým prvkom, ktorý bude ozdobou vašej kuchynskej linky.

Luxusné kuchynské náčinie a zdanlivý detail v podobe siete proti hmyzu

V súčasnosti sa môžu aj z tých najobyčajnejších vecí stať dizajnové súčasti kuchyne. Vedeli ste napríklad, že aj obyčajný valček na cesto môže byť z mramoru? Nielenže v takomto prevedení vyzerá luxusne, ale vyznačuje sa aj vysokou trvácnosťou. Samozrejme aj drevené prvky, napríklad dosky na krájanie, varešky a podobne, majú v kuchyni svoje miesto a vyzerajú dobre (minimálne lepšie ako plastové).

Mimochodom, pri zariaďovaní kuchyne nezabudnite upriamiť svoju pozornosť aj na okná. Pýtate sa, čo s nimi? Určite sa vám v kuchyni hodia účinné siete proti hmyzu. Ak budete chcieť počas varenia, či pečenia vyvetrať, budete tak môcť urobiť bez toho, aby vám do kuchyne nalietal hmyz a snažil sa „ochutnať“ z toho, čo práve robíte.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava