Rakovickí študenti boli na Floravide neporaziteľní

Do Spojenej školy Rakovice smerovali v stredu 10. mája najšikovnejší floristi a viazači z celého Slovenska. Od rána až do popoludňajších hodín prezentovali svoje umelecké a praktické skúsenosti v druhom ročníku súťaže vo viazaní a aranžovaní kvetov s názvom Floravida. Organizátori súťaž tematicky venovali Dňu matiek. Garantom súťaže bola Slovenská asociácia kvetinárov a floristov.

Prvé tri miesta obsadili študenti zo Spojenej školy Rakovice. (Autor: archív Henriety Kunicovej)

„Súťaže sa zúčastnili žiaci záhradníckych škôl z celého Slovenska. Svoju kreativitu a zručnosť si zmerali v troch súťažných témach. Prvou bola kytica v tvare srdca, druhou kvetinová dekorácia na stôl a ako poslednú úlohu zhotovovali prízdobu jedného kvetu,“ uviedla Henrieta Kunicová, riaditeľka Spojenej školy Rakovice.

Všetci súťažiaci ukázali svoje floristické umenie. Vytvorili prekrásne aranžmány, ktoré boli po technickej a estetickej stránke na vysokej úrovni. Kytica v tvare srdca musela byť viazaná do špirály, mladí floristi sa s touto podmienkou popasovali bravúrne, čo sa potom objavilo aj v hodnotení porotcov. Predsedom odbornej poroty bol prezident Slovenskej asociácie kvetinárov a floristov Tamásh Vígh. ďalšími porotcami boli Jana Havrlentová (kvetinárstvo Slnečnica) a Štefan Florek (veľkoobchod s kvetmi Storge).

V celkovom poradí sa na prvej priečke umiestnila Romana Andrášiková, druhé miesto obsadila Ivana Abelová a tretie Milan Kulich, všetci zo Spojenej školy Rakovice. 

Zdroj: SŠ Rakovice

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín