BUĎ-FITku opäť odštartuje festival Hory a mesto

  • Kultúra a spoločnosť
  • 25. mája 2023, 16:37

Už 48. ročník populárnej BUĎ-FITky sa v Piešťanoch uskutoční v dňoch 26.-27. mája. Tradične bude zameraný na sobotné športovo-turistické vyžitie širokej verejnosti aj piatkové zhliadnutie série filmov s horskou tematikou a dobrodružstvom na turné festivalu Hory a mesto 2023, ktorý je už štvrtý rok jeho sprievodným podujatím.

Zážitková 12-kilometrová trasa okolo Sĺňavy štartuje na Kolonádovom moste. (Autor: archív autora)

Naše mesto je prvým so série tohtoročného turné medzinárodného festivalu Hory a mesto. Privítame ho v kine Fontána, kde v dopoludňajšom bloku premietnu filmy pre žiakov piešťanského gymnázia s hosťom Jánom Pilátom, ktorý priblíži pochod a trek popod himalájsku osemtisícovku Annapurnu. Začiatok večerného programu pre verejnosť je o 19.00 h, akcia zaujme najmä svojou rôznorodou ponukou filmov so športovo-horskou tematikou i besedou s hosťom Vladimírom Porvazníkom, ktorý oboplával na svojej Civette II. celý svet.

„Sme veľmi radi a vďační, že pozvanie prijal Vlado, ktorý je veľmi skúsený cestovateľ a športovec. Liezol vo Vysokých Tatrách, Alpách a na Pamíre, v Dolomitoch, Yosemity v stene El Capitan a Half Dome. Súčasťou jeho života sa stal tiež jachting a práve ňom je film Oboplával som svet, ktorý premietneme v Piešťanoch v piatok 26. mája o 19.00 h. Diváci sa majú na čo tešiť, “ uviedol v mene organizátora, Asociácie športových klubov Piešťany, Peter Bohuš. Vstupenky na premietanie je možné zakúpiť v pokladni kina Fontána, prípadne na stránke www.fontana-piestany.sk.

V sobotu treba urobiť niečo pre svoje zdravie, a tak na BUĎ-FITke čaká na účastníkov ponuka troch peších túr a troch cyklotúr v pohorí Považského Inovca a najmä obľúbená zážitková 12-kilometrová trasa okolo vodnej nádrže Sĺňava so zastávkami na viacerých zaujímavých miestach vrátane areálu Rybárskeho dvora. Môžete ju absolvovať v kolektíve aj s deťmi pešo, na bicykli, kolobežke či korčuliach so štartom na Kolonádovom moste od 8.00 do 11.00 h, kde dostanete potrebné inštrukcie a informačné materiály.

Cieľ je opäť v Campingu Pullmann s reštauráciou Na Panvici, odkiaľ si účastníci odnesú spomienkový odznak a účastnícky diplom od organizátorov, ktorými sú Klub slovenských turistov Tesla Piešťany v spolupráci so Slovenským cykloklubom.

Ladislav Beleščák

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín