Aké chyby nerobiť pri zariaďovaní kúpeľne?

  • Inzercia
  • 25. mája 2023, 22:30

V rámci náročnosti zariaďovania sa kúpeľne radia k tým náročnejším miestnostiam. Prečo je tomu tak?

Autor: NeonShot / Shutterstock.com

Pri výbere obkladu a podlahy dobre zvážte materiál aj dizajn

Často je problémom obmedzený priestor, ale na mysli treba neustále mať aj to, že ide o vlhké prostredie, čo zvyšuje nároky na jednotlivé prvky zariadenia kúpeľne, vrátane interiérových dverí. Táto náročnosť zariaďovania je tak často pôvodcom rôznych chýb, ktoré neskôr človek ľutuje. Ako sa niektorým z nich vyvarovať?

Hneď na úvod spomenieme výber obkladu a podlahy. Už na začiatku je potrebné si uvedomiť, že ide o súčasť kúpeľne, ktorú len tak jednoducho časom nevymeníte. Tu netreba nič unáhliť. Dobre zvážte všetky výhody a nevýhody jednotlivých materiálov a aj dizajn konkrétnych riešení. Ak budete potrebovať na obklade ušetriť, nešetrite na jeho kvalite. Radšej ušetrite tak, že steny neobložíte až po strop.

Pri farbách vsaďte na neutrálnejšie odtiene, ktoré budú vyzerať dobre aj keď sa obmenia módne trendy. Vďaka tomu vám po čase nezačne obklad alebo podlaha v kúpeľni vadiť z funkčného ani dizajnového hľadiska.

Máte obmedzený rozpočet? Aj kúpeľňa sa dá zariadiť postupne

V rámci (ne)možnosti jednoduchej výmeny je na tom podobne aj vaňa a sprchový kút. Bez ohľadu na to, či uprednostníte jedno, alebo druhé, prípadne si dáte do kúpeľne aj vaňu aj „sprcháč“, taktiež si všetky detaily veľmi dobre premyslite a nerobte priveľké kompromisy.

Ak vás váš rozpočet k podobným kompromisom tlačí, skúste zariadiť kúpeľňu postupne. Samozrejme, vyššie spomenuté súčasti kúpeľne (a taktiež napríklad umývadlo) potrebujete od začiatku, ale niektoré veci je možné dokúpiť neskôr, napríklad rôzne skrinky a iný úložný priestor.

K obmedzenému rozpočtu ešte jedna rada. Súčasti kúpeľne, ktoré je možné ľahko vymeniť, môžete v prípade potreby zvoliť lacnejšie a keď to bude možné, vymeniť ich za drahšie a kvalitnejšie. To sa týka napríklad zrkadla alebo práčky. Ak vám nevydá rozpočet, kúpte si aj lacnejšiu a časom ju vymeníte za nejakú špičkovú, s ktorou už nebudete musieť každú chvíľu zháňať náhradné diely pre práčku. A ktovie, možno budete mať šťastie a aj lacnejšia vás prekvapí svojou životnosťou.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava