S PZP kalkulačkou nájdete ideálne PZP rýchlo a jednoducho

  • Inzercia
  • 24. mája 2023, 18:07

Povinné zmluvné poistenie (PZP) patrí k pravidelným výdavkom, s ktorými každý majiteľ vozidla musí počítať. Jazda bez platného PZP je totiž nezákonná a hrozí za ňu pokuta, ktorá prevyšuje 3 000 €.

Autor: Chaiyapol boonsong / Shutterstock.com

Neuzatvárajte prvé PZP, ktoré nájdete

Aj keď už výška pokuty spomínaná v úvode rozhodne nie je zanedbateľná, v prípade, že spôsobíte nehodu bez uzavretého povinného zmluvného poistenia, môže ísť o najmenší problém. V takom prípade ste totižto povinný uhradiť všetky spôsobené škody na vozidle druhého účastníka dopravnej nehody, napríklad opravu ABS, taktiež škody na ďalšom majetku a tiež ujmu na zdraví. A takýto „účet“ sa môže vyšplhať na sumu oveľa vyššiu ako je výška pokuty.

Napriek tomuto všetkému je možné na povinnom zmluvnom poistení ušetriť. Ponuky jednotlivých poisťovní sa totiž môžu cenou líšiť a to nie zanedbateľne. Ak teda nechcete za PZP platiť zbytočne veľa, dôležité je si spraviť dôkladný „prieskum trhu“.

Nájdite si to najideálnejšie PZP už za pár minút

Ako si však takéto PZP porovnanie urobiť čo najefektívnejšie? Jednoznačne pomocou praktickej PZP kalkulačky. Funguje to veľmi jednoducho. Zadáte údaje potrebné pre výpočet výšky povinného zmluvného poistenia (nie je medzi nimi email ani telefónne číslo) a PZP kalkulačka vám zobrazí ponuky všetkých poisťovní prehľadne zoradené od najlacnejšej.

V tomto tkvie obrovská výhoda PZP kalkulačky. Keby si totiž zisťujete ceny PZP na weboch jednotlivých poisťovní, museli by ste údaje zadávať opakovane. Takto to urobíte len jedenkrát, čo je oveľa rýchlejšie.

Vo výslednom zozname ponúk si okrem ceny budete môcť porovnať aj podmienky jednotlivých ponúkaných poistení, takže ak nejdete len „po cene“, ľahko si pozriete, v čom sa jednotlivé ponuky odlišujú. Rýchlo tak zistíte, ktoré PZP je pre vás to najlepšie. A keď si vyberiete, môžete ho z PZP kalkulačky rovno aj uzavrieť.

(Inz)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf