Ľudia poslali na pomoc rodinám z poškodenej bytovky v Bielom Kostole tisícky eur

  • Krimi / Spravodajstvo / Región
  • 21. mája 2023, 10:34

Týždeň po výbuchu plynu v dome na Potočnej ulici v Bielom Kostole v okrese Trnava je na transparentnom účte na pomoc rodinám z najviac poškodených bytov vyše 13 tisíc eur. Ďalšie peniaze na účet pribudnú zo zbierok z darcovských platforiem, ako napríklad ĽudiaĽuďom.sk. V sobotu odovzdal futbalový klub Spartak Trnava starostke Bieleho Kostola Ivete Paulovej šek na viac ako 3000 eur. Všetky takto získané peniaze budú podľa nej prerozdelené po dohode s rodinami, ktoré utrpeli najväčšie škody.

(Autor: FB Polícia trnavský kraj)

„Okrem toho som zvolala na stredu zasadnutie obecného zastupiteľstva, kde dám schváliť jednorazovú operatívnu pomoc pre každú poškodenú rodinu vo výške 300 eur,“ informovala agentúru SITA starostka Paulová. Obec doteraz zabezpečovala upratovanie a odvoz odpadu z verejných priestranstiev v okolí postihnutého domu. V nedeľu sa koná brigáda na pomoc ľuďom z poškodených bytov.

Plyn na druhom poschodí šesťbytového domu v obci Biely Kostol vybuchol v sobotu 13. mája o 20:20. Príčiny udalosti, pri ktorej zomrel jeden človek, vyšetruje polícia.

SITA

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava