Ceny primátora mesta Piešťany za rok 2022 sú rozdané

  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
  • 21. mája 2023, 22:30

Ceny primátora Piešťan pre rok 2022 udelili laureátom minulú stredu v sále kina Fontána. Poslaním každoročného slávnostného ceremoniálu je vyzdvihnutie výnimočnosti osobností, ktorí dostali do povedomia naše mesto v krajine i za jej hranicami. Ako odznelo na podujatí, úspechy mesta sú založené na úspechoch jeho obyvateľov. Ocenenie primátora za rok 2022 získali osobnosti a kolektívy, ktoré dokázali urobiť viac, ako je ich bežná povinnosť.

(Autor: pror)

Oblasť kultúry a filantrop

Arta

Cena primátora mesta Piešťany v oblasti Kultúrna osobnosť roka získal kolektív pracovníkov Kultúrno-kreatívneho centra ARTA. Dominika Rusnáková, Pavol Pilař a Peter Dvorský založili občianske združenie Arta v roku 2019. Získali do dlhodobého prenájmu budovu bývalej fabriky na čokoládu a svojpomocne sa pustili do jej obnovy. V roku 2022 ARTA už plnohodnotne fungovala a spustila prevádzku ateliérov, ktoré poskytujú priestor ľuďom z kreatívneho priemyslu, umenia a ďalších oblastí.

Elektráreň Piešťany

Rovnaké ocenenie získal i kolektív pracovníkov Elektrárne Piešťany. Od svojho otvorenia Elektrárňa organizuje množstvo podujatí. Aj vlani pripravil viaceré zaujímavé aktivity, napríklad Ako správne kompostovať, Projekt Made in Piešťany, Večer venovaný Ľudovítovi Winterovi s prezentáciou knihy Prázdniny s Winterom a podobne.

Dagmar Libiaková

Ocenenie Kultúrny počin roka získal ženský džezový festival pod názvom JAZZDIVAS.SK, prevzala ho Dagmar Libiaková.

Richard Kopún

Filantropom roka 2022 sa stal Richard Kopún zo Slovenskej chránenej dielne.

Charita a humanitárna pomoc

Mária Šišková

Cenu primátora za aktivity v oblasti sociálnej, zdravotníckej, charitatívnej a humanitárnej udelili Márii Šiškovej, predsedníčke piešťanskej pobočky Ligy proti rakovine.

Pamätný list primátora získalo občianske združenie Myška, ktoré sa v rámci svojich činností venuje hlavne projektom a činnostiam podporujúcich rozvoj regiónu v oblasti životného prostredia, športu, kultúry a sociálnej oblasti.

Piešťany pomáhajú Ukrajine

Pamätný list primátora získala i iniciatíva „Piešťany pomáhajú Ukrajine“. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky z tejto iniciatívy prispeli k pomoci ľuďom utekajúcim z Ukrajiny v meste Piešťany nastavením a zabezpečením základnej humanitárnej pomoci, individuálnej pomoci jednotlivcom a organizáciou komunitných akcií. Nominovaní z tejto neformálnej občianskej iniciatívy sú: Oľga Plačková, Hana Pribilincová, Romana Kaclíková, Andrii Ponyrko, Leonid Lopatiuk, Oleksandra Kiselenko, Jana Obertová, Michal Fapšo a Natalia Pavlyš.

Životné prostredie

Ján Kočí

Cena primátora mesta Piešťany v oblasti ochrany a tvorby životného prostredia pripadla Jánovi Kočímu. Meno piešťanského ornitológa je dobre známe predovšetkým odbornej ornitologickej verejnosti. Je autorom mnohých výskumných prác, ktoré publikuje dlhé roky.

Učiteľské povolanie je poslanie

Pedagógovia, na ktorých sa nezabúda

Na slávnostnom ceremoniáli primátor odovzdal i ocenenie Pedagógovia, na ktorých sa nezabúda. Ocenenie pedagógom odovzdal Peter Jančovič spolu s predsedníčkou Komisie pre školstvo a mládež pri mestskom zastupiteľstve Ivetou Babičovou. Ocenení pedagógovia sú: Daša Ábelová, Danica Bániková, Marek Bartovic, Alžbeta Berlanská, Anna Bolješiková, Janka Bolješiková, Dana Čeligová, Monika Držíková, Alexandra Fránková, Libuša Hoštáková, Eva Macánková, Alica Mikšovská, Jana Obadalová, Michaela Okrucká, Zuzana Petrikovičová, Daniela Starovičová, Tibor Ukropec a Vilém Vrba.

Najúspešnejší športovci roka 2022

Ocenení mládežnícki športovci

Mládežníci do 18 rokov: Peter Strečanský – veslovanie, Rastislav Čačík – plávanie, Soňa Depešová – tenis, Max Ferkodič – hokej, Jakub Marek – futbal, Tobias Munk – golf, Sofia Schuster – vodné lyžovanie, Olivia Ana Šprláková-Zmorová – plávanie, Emília Lujza Tarabová – krasokorčuľovanie, Michal Zrutta – kajak

Ocenení dospelí športovci

Dospelí športovci: Ondrej Kubo – triatlon, Jaroslav Baláž ml. – vodný motorizmus, Adam Berlanský – vodné pólo, Lýdia Drahovská – triatlon, Peter Kizek – kanoe, Milan Lackovič – veslovanie, Filip Lányi – plávanie, Zuzana Oravcová – vodné lyžovanie, Daniel Rybanský – kajak, Zuzana Vráblová – vodné lyžovanie

Peter Jančovič – Piešťanské čajky

Najúspešnejšie kolektívy: Piešťanské Čajky – basketbal, Viktor Samuel Podhradský a Matej Današ – posádka K2 – kajak, Športový plavecký klub Kúpele Piešťany – plávanie

Zaslúžilí pracovníci v oblasti športu: Cyril Stachura – futbal, Peter Jankovič – basketbal

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav