Mnohoraký Paríž a jeho miesta, ulice, strechy, domy, múzeá

  • Knihy
  • 15. mája 2023, 22:07

Hovorí sa, že na Slovensku už takmer každý píše, ale, bohužiaľ, takmer nikto nečíta. Aby ste sa dokázali orientovať v labyrinte vydávanej literatúry, ponúkame vám literárny tip, knižnú ochutnávku na tento týždeň.

(Autor: DoSlov)

Vo vydavateľstve DoSlov vyšlo prvé číslo štvrťročníka Verzia (časopis zameraný na umelecký preklad) v roku 2023 pod názvom Parížska čítanka. „Hlavnou postavou bloku literárnych textov, ktoré vám čítanka ponúka, je mesto. Mnohoraký Paríž a jeho miesta, ulice, strechy, domy, múzeá, rieku či predmestia vám v tejto malej vzorke opíšu jeho flauneri a pasanti 19., 20. aj 21. storočia…“ píše v editoriáli šéfredaktorka Gabriela Magová.

Zostavovateľkou Parížskej čítanky je Katarína Bednárová, literárna vedkyňa, prekladateľka a vysokoškolská pedagogička, ktorá v nej uvažuje o Paríži, jeho literatúre, kultúre, umení. Čítanka ponúka úryvky z pripravovaných prekladov z francúzštiny nielen od renomovaných, ale aj začínajúcich prekladateľov, navyše je ilustrovaná fotografiami Petra Župníka, vďaka nim sa ocitnete priamo v uliciach Paríža.

Ivana Papcunová

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj